Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 05, 2011

Australische bedrijven trekken massaal naar emiraten

Het voorbije jaar hebben 235 nieuwe Australische bedrijven zich in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigd. Dat heeft Raymi Van der Spek, voorzitter van de Australian Business Council in Dubai. Daarmee verdubbelt de Australische industrie nagenoeg zijn aanwezigheid in de regio. Voordien waren er immers al ongeveer 300 Australische ondernemingen gevestigd in de emiraten. Een groot gedeelte daarvan heeft zijn aandacht volgens Van der Spek echter verschoven van Dubai naar Abu Dhabi, dat zich probeert te profileren als een centrum van toerisme en cultuur. Een groot gedeelte van de Australische bedrijven in de regio is actief in de bouwsector.

"Abu Dhabi heeft een reeks van belangrijke toeristische projecten aangekondigd en versterkt zijn status als een belangrijke culturele bestemming," aldus het webmagazine Arabian Business. "Abu Dhabi heeft duidelijk aangegeven een verdere groei te willen realiseren, terwijl die rol in het verleden enkel door Dubai werd gespeeld. Inmiddels heeft Abu Dhabi voor 32,6 miljard dollar aan projecten voorzien, met inbegrip van een eerste buitenlandse vestiging van het Franse Louvre en een nieuw filiaal van het Guggenheim Art Museum. De toeristische sector heeft meer dan vijfenvijftig projecten gepland, met inbegrip van golfclubs, hotels en kunstmatige eilanden."

Daarna werkt Abu Dhabi aan infrastructuurprojecten voor wegen en spoorlijnen voor een totaal bedrag van 82 miljard dollar. Van de driehonderd Australische bedrijven die in de emiraten zijn gevestigd, is er een honderdtal actief in de bouwsector. Elizabeth Gordon, handelsvertegenwoordiger van Australiƫ in Dubai, merkt op dat de handel in de bouwsector tussen beide landen dit jaar een gevoelige groei zal kennen. Het voorbije jaar exporteerde Australiƫ voor 78,2 miljoen dollar bouwproducten naar de Verenigde Arabische Emiraten. Gordon voegt er aan toe dat Australische bedrijven bijzonder veel opportuniteiten zien in de constructiesector, zoals de nieuwe duurzame stad Masdar City en het spoorwegennet.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home