Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 22, 2011

Mogelijk groepsgeding tegen organisatoren Commonwealth Games

Het Australische bedrijf Spectak heeft gedreigd de organisatoren van de Delhi Commonwealth Games voor de rechter te zullen dagen wegens 350.000 achterstallige betalingen. Het Australische bedrijf zegt niet vergoed te zijn voor de ceremonies voor de opening en sluiting van de games, die in oktober vorig jaar werden gehouden. Ook een aantal Europese bedrijven zeggen nog altijd miljoenen dollars achterstallige betalingen te moeten ontvangen van het evenement. Somanahalli Mallaiah Krishna, de Indiase minister van buitenlandse zaken, beloofde het probleem aan te kaarten.

"Ric Birch, eigenaar van Spectak, zegt zijn advocaten de opdracht gegeven te hebben om een groepsgeding te starten tegen de organisatoren," aldus BBC News. "Hij voegde er aan toe dat nog een vijftiental andere bedrijven met achterstallige betalingen voor de ceremonieën worden geconfronteerd. Over het hele evenement zou het nog over veel meer bedrijven gaan." Onder meer Britse, Franse, Duitse, Belgische, Nederlandse en Zuidoost-Aziatische bedrijven zouden tot de gedupeerden behoren.

Bovendien zouden nog ongeveer tweehonderdvijftig containers materiaal in Delhi geblokkeerd zijn. Lalit Bhanot, secretaris-generaal van het organiserend comité, stelde dat aan de accountants is gevraagd om alle onbetwiste facturen te betalen. Met een aantal leveranciers zijn er inmiddels juridische procedures opgestart rond de invulling van de aangegane contracten. De Delhi Commonwealth Games werden geconfronteerd met diverse problemen, waarbij onder meer een aantal deadlines voor de oplevering van constructies werden gemist.

Inmiddels is in India een onderzoek opgestart naar onder meer Suresh Kalmadi, hoofd van het organiserend comité van het evenement. Twee andere topfunctionarissen werden gearresteerd wegens vervalsing en fraude bij het afsluiten van contracten. Kalmadi ontkent echter alle beschuldigingen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home