Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 28, 2011

In Russische onderwijs is patriottisme belangrijker dan wiskunde

Er is grote kritiek op de hervormingsplannen in het Russische onderwijs. Daarbij wordt opgemerkt dat de plannen van het Russische ministerie van onderwijs en onderzoek zullen leiden tot opleidingsinstituten voor zombies. In de plannen van de Russische overheid zijn onder meer lessen in patriottische opvoeding voorzien. De tegenstanders merken op dat het nieuwe programma tieners niet zal opleiden, maar een hersenspoeling vormt om generaties trouwe dienaars voor de overheid te vormen. Volgens hen zal de geschiedenis worden vervalst om het patriottisme te dienen.

Eén van de initiatiefnemers van de wet noemde patriottisme belangrijker dan wiskunde of natuurkunde. Het nieuwe systeem zou dit najaar worden ingevoerd. Het bestaande Russische schoolsysteem was compleet verouderd. Het lespakket bestaat uit vijftien onderwerpen, waarvan de meeste verplichte leerstof zijn. Alleen in een aantal gespecialiseerde scholen kunnen studenten zich toeleggen op specifieke materies. Dat oude schoolsysteem werd echter als te strikt bestempeld, terwijl de overvloed aan onderwerpen de studenten met een overlast aan werk zou opzadelen.

Na de hervorming blijven nog drie verplichte vakgebieden over. Daarbij wordt de nadruk gelegd op fysieke opvoeding, algemene veiligheid en het nieuwe pakket Rusland in de wereld. Daarnaast kan er gekozen worden tussen zes andere vakgebieden. Daarbij kan gekozen worden tussen Russische literatuur, buitenlandse talen, sociale wetenschappen, wiskunde, natuurwetenschappen en cultuur of een andere specialisatie die de school heeft uitgekozen. Voorstanders stellen dat Rusland door de hervorming dichter bij het westerse onderwijs komt.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home