Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 28, 2011

Londens theater kijkt terug op verrassend succesvol jaar

De theatersector van het Londense West-End heeft een uitstekend jaar achter de rug, ondanks de economisch moeilijke omstandigheden. Dat blijkt uit cijfers van de Society of London Theatre (Solt). Daarbij blijkt dat de ticketverkoop van de sector het voorbije jaar met 1,5 procent tot 512,3 miljoen pond is gestegen. Er werden het voorbije jaar echter wel 600.000 bezoekers minder geteld dan het jaar voordien. In totaal verkochten de Londense theaters 14,2 miljoen tickets. De terugval is volgens Solt uitsluitend te wijten aan de slechte weersomstandigheden.

Solt merkt op dat de inkomsten van de Londense theatersector voor het zevende jaar op een rij een stijging kennen. "De sterke resultaten zijn te danken aan de aantrekkingskracht van de unieke Londense mix van commercieel en gesubsideerd theater, maar ook aan de blijvende investering van de sector in nieuwe mensen en materiaal," merkt Nico Burns, voorzitter van Solt, op tegenover BBC News. "Een lange reeks uitstekende producties heeft ervoor gezorgd dat een groot gedeelte van het publiek zich gedwongen voldoende om naar theater te gaan."

Nica Burns voegt er aan toe dat de resultaten een complete verrassing waren, rekening houdend met de wereldwijde economische crisis en het rampzalige gebrek aan transportmogelijkheden in Londen tijdens de sneeuwperiode rond kerstmis. "De mensen werden niet tegen gehouden door de sneeuw, maar door een gebrek aan transport," merkte ze op. Het voorbije jaar werden in Londen in totaal 18.615 theatervoorstellingen gestegen. Dat is een nieuw record. Het aantal toeschouwers steeg met 2 procent. Bij de musicals werd echter een terugval met 3 procent opgetekend.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home