Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 27, 2011

Al Jazeera verlengt samenwerking met internationale voetbalfederatie

Televisiezender Al Jazeera Sport heeft zijn contract met de Federation Internationale de Football Associations (Fifa) verlengd. Daardoor loopt het televisiecontract over de volgende drie wereldkampioenschappen. Het huidige contract loopt af na het volgende wereldkampioenschap over drie jaar in Brazilië. Het is het eerste televisiecontract dat de internationale voetbalfederatie sluit voor de twee daaropvolgende wereldkampioenschappen. Door de overeenkomst is Al Jazeera ook verzekerd van de televisierechten op het wereldkampioenschap in zijn thuisland Qatar.

Het contract met Al Jazeera geld voor alle uitzendingen op kabel, satelliet, mobiele platformen en breedband op drieëntwintig markten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Bovendien heeft Al Jazeera beloofd dat de wedstrijden van het wereldkampioenschap in Qatar aan een breed publiek in het Midden-Oosten en Noord-Afrika ter beschikking worden gesteld. Al Jazeera heeft sinds twee jaar een contract met de internationale voetbalfederatie. Financiële details over het nieuwe contract werden niet bekend gemaakt.

Jerome Valcke, secretaris-generaal van de internationale voetbalfederatie, zegt tijdens het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika een uitstekende samenwerking gehad te hebben met Al Jazeera, dat volgens hem aan al zijn toezeggingen tegemoet is gekomen. Hij voegde er aan toe dat de internationale voetbalfederatie het wereldkampioenschap voor zoveel mogelijk mensen in de wereld toegankelijk wil maken en daarin voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika in Al Jazeera een bijzonder sterke partner heeft.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home