Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 26, 2011

Openbaar vervoer broeihaard van verkoudheden

Busreizigers lopen een groter risico op een verkoudheid of een infectie van de luchtwegen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de University of Nottingham. Het risico op een infectie zou bij busreizigers zes keer hoger liggen dan bij personen die geen gebruik maken van het openbaar vervoer. De onderzoekers voegen er aan toe dat de studie het belang van hygiënische maatregelen, vooral tijdens de winterperiode aantonen. Er wordt wel opgemerkt dat geregelde gebruikers van het openbaar vervoer beter beschermd lijken te zijn dan occasionele reizigers.

"Wetenschappers merken op dat de relatie tussen het openbaar vervoer en de verspreiding van ziektes niet duidelijk is, maar potentieel wel belangrijk kan zijn bij epidemieën en pandemieën," aldus het webmagazine Healthdaynews.com. "De onderzoekers merken ook op dat de resultaten van de studie heel aannemelijk zijn, gezien mensen die geregeld worden blootgesteld aan besmettingen, antilichamen beginnen te produceren tegen de ziektes."

De Britse wetenschappers geven toe dat er verdere research nodig is om de resultaten van de studie te bevestigen, maar ze voegen er aan toe dat het onderzoek aantoont dat het absoluut nodig is om voldoende hygiënische voorzorgen en maatregelen te nemen bij het gebruik van het openbaar vervoer. Dragers van een ziekte moeten volgens hen ook de nodige voorzorgen nemen dat ze geen besmettingsgevaar betekenen voor de andere reizigers.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home