Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 26, 2011

Olympische winterspelen Sochi dwarsbomen milieugroepen

Milieugroepen hebben de organisatoren van de Olympische winterspelen in het Russische Sochi ervan beschuldigd de werking van vertegenwoordigers van het United Nations Environment Program (Unep) gesaboteerd te hebben. Daarbij zou er volgens de organisatie Environment Watch North Caucasus voor gezorgd zijn dat het voor de Unep-vertegenwoordigers quasi onmogelijk werd om tijdens hun jaarlijkse controle van de Olympische constructieprojecten met de milieugroepen te praten.

Greenpeace Russia en het World Wildlife Fund boycotten de ontmoeting met de Unep-vertegenwoordigers. "Beide organisaties noemen de Unep-controles een onderdeel van greenwashing van het controversiƫle project," stipt The Moscow Times aan. "Na een vorig bezoek in oktober vorig jaar, merkten de milieugroepen al op dat men er niet in geslaagd was om een dialoog met de bevolking tot stand te brengen. Het World Wildlife Fund riep de Unep op om toe te geven dat het niet mogelijk is gebleken om van de Olympische winterspelen in Sochi een duurzaam evenement te maken."

Een woordvoerder van Unep stelt dat de bekommernissen van de bevolking wel degelijk worden opgevangen. De Unep is naar eigen zeggen ook geen rechter, maar wel een platform om de dialoog te stimuleren. Er werd daarbij ook op gewezen dat men er met succes in geslaagd is om de bobslee-piste uit een kwetsbaar gebied weg te halen. Greenpeace en het World Wildlife Fund namen in februari vorig jaar al ontslag uit de adviescommissie voor de Olympische winterspelen, omdat er volgens hen geen rekening werd gehouden met hun opmerkingen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home