Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 27, 2011

Amazone herbergt laatste grote olievoorraden van de wereld

Het Braziliaanse Amazone-gebied herbergt mogelijk gigantische olievoorraden. Dat heeft Marcio Mello, chief executive van het exploratiebedrijf HRT Participacoes em Petroleo, gezegd in een interview met het persbureau Bloomberg. Het exploratiebedrijf start in juni met de productie van zijn concessie in het Solimoes-gebied. De booractiviteiten zouden in februari van start gaan en gehoopt wordt dat in mei een oliereservoir zal kunnen worden aangeboord.

"Solimoes heeft de beste oliekwaliteit van Zuid-Amerika," benadrukt Mello. Hij voegde er aan toe dat het Amazone-gebied wellicht de laatste onaangeroerde olievoorraden van de wereld omvat. In november vorig jaar produceerde het Solimoes-bekken 102.000 vaten per dag. Daarmee werd het gebied na Campos en Espirito Santo het derde grootste bekken van Brazilië. Petrobras is de grootste producent van het bekken. Rio Urucu in het Solimoes-bekken is ook het derde grootste gasveld van Brazilië.

HRT Participacoes em Petroleo wil de productie van Solimoes transporteren naar de raffinaderij van Petrobras in Manaus. Mello voegde er aan toe de nodige milieuvergunningen te bezitten om de volgende twee jaar olie te exploreren en produceren in het Amazone-gebied. Het bedrijf haalde met een gedeeltelijke beursgang in oktober vorig jaar een bedrag van 1,5 miljard dollar op om exploraties in de Amazone en Namibië te financieren. Het concern heeft een meerderheidsbelang in eenentwintig exploratieblokken in het Solimoes-bekken. Het bedrijf wil er dit jaar twaalf bronnen boren.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home