Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 28, 2011

Ontwikkelaars applicaties kijken steeds meer naar Android

Het besturingssysteem Android van Google geniet bij ontwikkelaars van applicaties een groeiende populariteit. Dat is de conclusie van een studie van het onderzoeksbureau IDC en het applicatiebedrijf Appcelerator. Daarbij wordt opgemerkt dat de applicaties voor Android zoals bij smartphones als tablets de kloof met Apple aan het verkleinen zijn. Verder gaven de respondenten aan dat ze verwachten dit jaar drie keer zoveel applicaties te ontwikkelen voor in totaal vier verschillende apparaten.

De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 74 procent van de ontwikkelaars geïnteresseerd zegt te zijn in het ontwikkelen van een applicatie voor Android-tablets. Dat is een stijging met 12 procentpunt tegenover drie maanden voordien. Bij de iPad wordt een stijging met 3 procentpunt opgetekend, maar Apple blijft met een score van 87 procent nog wel duidelijk koploper. De grootste stijger is de PlayBook van Research In Motion (RIM), de producent van Blackberry. Inmiddels zegt 28 procent van de ontwikkelaars geïnteresseerd te zijn in Playbook. Dat is een stijging met 16 procentpunten.

Ook op het gebied van smartphones loopt Android zijn achterstand in. Hier zegt 87 procent van de respondenten een applicatie te willen maken voor het besturingssysteem van Google. Dat is een stijging met 5 procentpunten. De iPhone van Apple trekt echter nog altijd de belangstelling van 92 procent. Windows Phone 7 scoort beduidend minder, maar kent wel een gevoelige groei. Daar werd een stijging met 8 procentpunt tot 36 procent opgetekend. De stijging is volgens de ontwikkelaars vooral te danken aan het feit dat de lancering een groter succes kende dan werd verwacht.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home