Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 15, 2010

Russisch leger plant zware investeringen in technologie

Het Russisch leger gaat volledig overschakelen op digitale defensiesystemen. Daarvoor is een budget voorzien van 300 miljard roebel (10 miljard dollar). Dat heeft generaal Nikolai Makarov, chef van de generale staf van het Russische leger, bekend gemaakt. De Russische eerste minister Vladimir Poetin had eerder aangekondigd dat de Russische regering een bedrag van 20 triljoen roebel heeft gereserveerd om het leger de volgende negen jaar te moderniseren. In de plannen van het Russische leger is onder meer een eengemaakt luchtdefensie-systeem voorzien. De basis daarvan zou over twee jaar worden gelegd. Het systeem zou over tien jaar helemaal operationeel moeten zijn.

"Vice-premier Sergei Ivanov merkte op dat 79 procent van het budget van het Russische ministerie van defensie zal geïnvesteerd worden in de aankoop van hightech-wapens," aldus de Russische krant The Moscow Times. "De rest zal worden besteed aan de modernisering en het herstel van de bestaande uitrusting." Makarov merkt op dat er met een eengemaakt luchtdefensie-systeem moet voor gezorgd worden dat Rusland onder één grote paraplu ten allen tijde en onder elke omstandigheid beschermd zal zijn tegen aanvallen van intercontinentale ballistische raketten, bedreigingen van raketten op middellange afstand en projectielen vanuit de ruimte.

Russisch eerste minister Vladimir Poetin benadrukte dat er voor de modernisering van het Russische leger belangrijke technologische innovaties zullen moeten worden doorgevoerd. Poetin voerde daarbij aan dat ongeveer 1.300 nieuwe types van uitrusting zullen moeten worden geïntroduceerd. Daarvoor zullen volgens Poetin nieuwe productie-sites worden geopend of zullen bestaande fabrieken moeten worden uitgebreid. Voor de modernisering van het militaire apparaat zal volgens Makarov ook beroep moeten worden gedaan op buitenlandse uitrusting en technologie. Hij voegde er aan toe dat het Russische leger op termijn volledig moet worden gevormd met beroepssoldaten.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home