Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, December 14, 2010

Groot-Brittannië heeft nog lange weg te gaan op gebied gezondheid

Groot-Brittannië haalt op gebied van zwaarlijvigheid de slechtste score van de Europese Unie. Bovendien worden er ook in geen enkel andere lidstaat van de Europese Unie meer tienerzwangerschappen opgetekend. Dat is de conclusie van reen rapport van de Britse Association of Public Health Observatories. Daarbij wordt opgemerkt dat Groot-Brittannië één van de minst gezonde lidstaten van de Europese Unie is. Groot-Brittannië haalt volgens het rapport ook slechte scores op het gebied van de overlevingskansen van vrouwelijke kankerpatiënten en kindersterfte. Er wordt wel opgemerkt dat de Britse levensverwachting hoger ligt dan in de meeste andere lidstaten. Bovendien scoort Groot-Brittannië ook goed bij het behandelen van hartaandoeningen.

De onderzoekers voegen er aan toe dat de vroege initiatieven tegen het roken een positieve impact heeft gehad op de gezondheid. Op het gebied van zwaarlijvigheid is Groot-Brittannië echter het grootste probleemgebied van Europa. In de Engelse West-Midlands blijkt 29 procent van de volwassenen aan obesitas te lijden. In de Londense agglomeratie is dat nog 19 procent. Het Europese gemiddelde bedraagt 14 procent. Daarnaast blijken in Zuid-Oost Engeland 185 vrouwen op honderdduizend aan kanker te sterven. In Schotland gaat het om 179 overlijdens en in Noord-Engeland om 174 overlijdens. Het Europese gemiddelde bedraagt 139,5 overlijdens.

Ook blijkt dat alle Britse regio's meer tienermoeders hebben dan in de meeste andere Europese landen. Noord-Oost Engeland haalt volgens de onderzoekers de slechtste score van de Europese Unie. "De cijfers dateren van vier jaar geleden en sindsdien zouden door maatregelen mogelijk een aantal situaties zijn verbeterd, maar onderzoekersleiders Claire Bradford en John Wilkinson stellen wel dat de resultaten een waarschuwing moeten zijn voor de sector van de openbare gezondheid," aldus BBC News. "Volgens hen moeten deze cijfers de overheid een aantal terreinen aanbieden om het Britse gezondheidsniveau te verbeteren." Michael Marmot, specialist openbare gezondheid, merkt op dat een aantal resultaten duidelijk wijzen naar maatschappelijke oorzaken.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home