Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 03, 2010

Oorlogsmissie heeft zware impact op slaapkwaliteit

Een uitzending naar gevechtszones zoals Irak of Afghanistan heeft een duidelijk negatieve impact op de kwaliteit en kwantiteit van een groot gedeelte van het Amerikaanse militaire personeel. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Department of Deployment Health Research van het Naval Health Research Center in San Diego. Uit het onderzoek bleek dat van de militairen die op missie naar gevechtszones waren uitgestuurd 30,5 procent melding maakte van slaapstoornissen. Bij militairen die geen oorlogsmissie hadden toegewezen gekregen, maakte 25 procent gewag van slaapproblemen. Bij militairen met post-traumatische stress en depressie lag dat percentage nog gevoelig hoger.

Het onderzoek betekent volgens Amber Seelig, data-analist bij het Department of Deployment Health Research, een eerste grootschalige studie over de slaappatronen in het leger. De onderzoekers voegen er aan toe dat slaapstoornissen vaak samengaan met mentale problemen. "Een verbetering van de kwaliteit en de kwantiteit van de slaap tijdens en na de inzet in oorlogsgebieden zou dan ook eventueel een mogelijkheid kunnen zijn om de mentale gezondheidsproblemen bij militair personeel reduceren," merkt ze op. Amerikaanse militairen geven aan dat ze in het oorlogsgebied gemiddeld 6,5 uur per dag slapen. De onderzoekers merken op dat dit kan leiden tot een blijvend effect op de prestaties, wat niet op korte tijd zou kunnen hersteld worden.

De onderzoekers voegen er aan toe dat moeders van jonge kinderen en zwangere vrouwen bij het militaire personeel minder dan zes uur per dag slaap bleken te hebben. "Vermoed kan worden dat de normale stress van de zwangerschap of het moederschap bij vrouwelijk militair personeel wordt opgedreven door de mogelijkheid van een toekomstige missie en een scheiding van hun gezinnen," merken de onderzoekers nog op. "Het is verrassend hoe weinig slaap zwangere vrouwen en moeders in militaire dienst hebben. Zwangere vrouwen in militaire dienst slapen opvallend minder goed dan hun tegenhangers in burgerdienst."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home