Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 03, 2010

Kia Motors stapt in sponsoring Engelse cricket

De Zuid-Koreaanse autobouwer Kia wordt sponsor van de Engelse Surrey County Cricket Club. De autobouwer sloot een contract van vijf jaar af met de Londense cricketclub. Met de overeenkomst is een bedrag gemoeid van 3,5 miljoen pond. De beroemde terreinen van de club worden vanaf begin volgend jaar omgedoopt tot Kia Oval. Het is de eerste keer dat de Zuid-Koreaanse autobouwer sponsoring-mogelijkheden zoekt in de cricket-sport. De samenwerking is volgens Michael Cole, managing director van Kia Motors United Kingdom, echter een unieke gelegenheid om in contact te treden met een enthousiast en bijzonder onderlegd publiek. Hij wees er ook op dat cricket de meest populaire zomersport van Engeland is.

De voorbije zes jaar was Brit Insurance sponsor van de Surrey County Cricket Club. Paul Sheldon, chief executive van de Surrey County Cricket Club, merkt op dat het vijfjarig contract de club toelaat om een planning een langere tijd te maken, zowel financieel als sportief. Kia wordt ook de belangrijkste shirtsponsor van Surrey County Cricket Club. De Zuid-Koreaanse autobouwer heeft op dit ogenblik al sponsoringcontracten met de Fédération Internationale de Football Association (FIFA) en de Australian Tennis Open. Daarnaast heeft Kia ook een sponsoringcontract met de Spaanse tennisser Rafaël Nadal. Ook is Kia de officiële automotive-partner van de National Basketball Association (NBA) in de Verenigde Staten, waar ook dertien individuele clubs worden gesponsord.

Michael Cole stelde nodig verheugd te zijn verbonden te kunnen zijn aan een legendarische locatie zoals de Surrey County Oval. "De locatie is beroemd over de hele wereld," benadrukte hij. "Bovendien is het Britse hoofdkwartier van Kia gevestigd in het nabijgelegen Weybridge. Het is dan ook een privelège om zo nauw verbonden te kunnen zijn met de Surrey County Cricket Club." Het contract is een belangrijke opsteker voor de Britse cricketclub, die zware klappen heeft gekregen door de economische crisis. Daarbij moesten twintig medewerkers worden ontslagen en moesten ook een aantal andere budgetten in belangrijke mate worden teruggeschroefd.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home