Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 01, 2010

Groot renovatieproject voor kunstgalerij Tate Britain

De cultuurtempel Tate Britain ondergaat volgend jaar een belangrijke renovatie. Met het project zou een bedrag van 45 miljoen pond zijn voorzien. De renovaties zouden moeten inspelen op het toenemend bezoekersaantal en de presentatie van de kunstcollectie moeten verbeteren. De werken zouden over drie jaar moeten afgerond zijn. Dankzij donaties werd inmiddels al 28,5 miljoen pond verzameld. Penelope Curtis, directeur van het Tate Britain, zegt ervan overtuigd te zijn dat ook de rest van het budget zal kunnen gevonden worden. Het aantal bezoekers van het Tate Britain is de voorbije tien jaar met 60 procent gestegen.

In totaal zullen negen galerijen in het zuidelijk en oudste gedeelte van het complex worden gerenoveerd. Rond de galerijen zullen een aantal leerlokalen worden opgetrokken. Voor het eerst in meer dan tachtig jaar zal ook de bovenste verdieping van het complex worden opgesteld. Penelope Curtis merkt op dat de werken ook meer de focus moeten kunnen richten op het historische karakter van de site. Op dit ogenblik gaat volgens haar een groot gedeelte van de architecturele waarde van het complex volgens haar grotendeels verloren. Ook de inkomhal langs de Millbank-over van de Theems zou door de werken een grotere prominentie moeten krijgen.

Het Tate Britain opende op het einde van de negentiende eeuw zijn deuren voor het publiek, nadat Henry Tate zijn kunstcollectie en de galerij aan de Britse staat had geschonken. Door de werken moet er ook meer plaats gecreƫerd worden voor recente aanwinsten van de collectie. Ook zouden door de renovaties een aantal grotere sculpturen voor de eerste keer aan het publiek kunnen worden getoond. Door de renovatiewerken zal een gedeelte van het Tate Britain echter tijdens de Olympische Spelen van Londen, die over twee jaar worden georganiseerd, gesloten blijven. De renovatiewerken zal worden uitgevoerd door het architectenbureau Caruso St John.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home