Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, November 30, 2010

Bradesco eerste Braziliaanse sponsor Olympische Spelen

Bradesco, de tweede grootste bank van Brazilië, wordt de eerste binnenlandse sponsor voor de Olympische Spelen die over zes jaar in Rio de Janeiro worden georganiseerd. Op het sponsoringcontract voor de financiële diensten werd een minimumbedrag van 320 miljoen dollar geplaatst. Dat bedrag bestaat uit financiële ondersteuning en de levering van producten en diensten. Luiz Carlos Trabuco, chief executive van Bradesco, zegt met de sponsoring in te kunnen spelen op een evenement dat in de ogen van de wereld een viering van Brazilië zal worden met zijn positieve agenda, moderne ingesteldheid, sociale realisaties en economische ontwikkeling.

"Bradesco beschouwt de Olympische Spelen als een uniek platform en ongeëvenaarde mogelijkheid voor een merk om het publiek te bereiken, nieuwe markten te betreden en de verkoop op te drijven," aldus Trabuco. "Het is bovendien ook een mogelijkheid om deel uit te maken van een uniek gebeuren in de Braziliaanse geschiedenis. De Olympische Spelen worden een mijlpaal in de geschiedenis van de Braziliaanse sport, economie en maatschappij. Het is ook een unieke gelegenheid om alle Brazilianen rond één centraal doel samen te brengen." Door de overeenkomst krijgt Bradesco al vanaf volgend jaar de toelating om het Olympische merk in zijn commerciële activiteiten te verweven.

Carlos Arthur Nuzman, voorzitter van het Braziliaanse Olympisch Comité, geeft aan dat de samenwerking met Bradesco aantoont dat de Olympische Spelen een belangrijk platform zijn voor het bedrijfsleven. Bradesco is sinds de jaren vijftig van de voorbije eeuw steeds één van de sterkste banken van Brazilië geweest. Tot het samengaan van Banco Itau en Unibanco vorig jaar, was Bradesco ook de grootste private bank van Brazilië. In het contract is een rechtstreekse financiële ondersteuning van het Braziliaanse Olympisch Comité voorzien, maar ook zullen tijdens de Olympische spelen diensten op het gebied van financiering, banktransacties en verzekeringen worden aangeboden.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home