Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 01, 2010

Amerika verspilt jaarlijks 50 miljard kubieke voet gas

De Amerikaanse overheid verliest jaarlijks tientallen miljoen dollars aan inkomsten omdat energiebedrijven immense volumes natuurlijk gas in de atmosfeer laten ontsnappen. Dat is de conclusie van een rapport van het Amerikaanse Government Accountability Office. Daarbij wordt opgemerkt dat er jaarlijks tijdens de energiewinning ongeveer vijftig miljard kubieke voet natuurlijk gas onnodig wordt verspild. Daardoor gaan volgens het rapport 23 miljoen dollar inkomsten per jaar verloren. Er wordt echter aan toegevoegd dat niet alleen financieel nadeel wordt veroorzaakt. De verspilling zou immers voldoende zijn om 700.000 gezinnen van brandstof te voorzien. Bovendien komt dat overeen met de uitstoot van broeikasgassen van meer dan drie miljoen wagens.

"Dat verspilde gas zou beter gebruikt worden voor productieve doeleinden," merken onderzoekers van het Government Accountability Office op. Er werd aan toegevoegd dat de Amerikaanse regering die verspilling zou kunnen terugschroeven door het verstrengen van de regels. Die striktere regels zouden zowel uit milieuredenen als omwille van een uitzicht op extra inkomsten volgens het rapport moeten worden doorgevoerd. Er werd aan toegevoegd dat het technologisch mogelijk is om het gas op te vangen. Dat zou bovendien op een rendabele manier kunnen gebeuren. In het rapport wordt gesteld dat het Amerikaanse ministerie van binnenlandse zaken onderschat hoeveel gas er uit opslagtanks en lekkende infrastructuur zou ontsnappen.

Het grootste gedeelte van het verloren gas wordt gewoon in de atmosfeer gelaten of wordt afgefakkeld. Het Amerikaanse ministerie van binnenlandse zaken zei het rapport te zullen bestuderen, maar volgens William Lewis, Amerikaans onderminister van binnenlandse zaken, gaf toe het in grote lijnen eens te zijn met het onderzoek. Er zou met het Environmental Protection Agency onderzocht worden welke maatregelen er kunnen worden opgelegd. Woordvoerders van de sector zeggen dat de gemiste inkomsten van 23 miljoen dollar een marginaal bedrag zijn tegenover de inkomsten van 2,7 miljard dollar die de overheid uit de activiteit haalt, maar voegen er aan toe dat ook de industrie naar manieren zoekt om de verspilling tegen te gaan.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home