Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 03, 2010

Smartphone vertegenwoordigt 40 procent nieuwe aankopen

Tijdens het derde kwartaal van dit jaar had 28 procent van de Amerikaanse gebruikers van mobiele telefoon een smartphone. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Nielsen. Er wordt aan toegevoegd dat smartphones 41 procent van de nieuwe aankopen van mobiele telefoons op de Amerikaanse vertegenwoordigen. Uit het onderzoek blijkt verder dat het besturingssysteem van de iPhone van Apple in de Verenigde Staten bij de smartphones inmiddels een marktaandeel van 28 procent heeft gerealiseerd en daarmee bijna Blackberry van Research In Motion heeft ingehaald. Het Android-systeem van Google heeft op de Amerikaanse markt inmiddels een aandeel van 19 procent verworven.

Sinds het vierde kwartaal van vorig jaar heeft Android de grootste groei van alle grote besturingssystemen laten optekenen. Op het einde van vorig jaar had Android in de Verenigde Staten immers slechts een marktaandeel van 5 procent. Bij de iPhone werd eveneens een groei opgetekend, maar minder exponentieel dan bij Android. Op het einde van vorig jaar had het mobiele besturingssysteem van Apple een marktaandeel van ongeveer 25 procent. Blackberry liet daarentegen een zware terugval optekenen. Op het einde van vorig jaar had het systeem van Research In Motion immers nog een marktaandeel van 35 procent. Windows Mobile van Micrsoft ging van 20 procent naar 15 procent.

Er wordt echter opgemerkt dat Android bij de nieuwe aankopen de jongste zes maanden duidelijk de leiding heeft genomen, met de iPhone en de Blackberry op de tweede plaats. Er wordt daarbij opgemerkt dat de helft van de Android-gebruikers jonger is dan vierendertig jaar. Bij de iPhone is dat 43 procent, terwijl slechts 38 procent voor Blackberry. In de groep tot vijfenveertig jaar is de iPhone marktleider (29 procent). Bij de vijfenveertigplussers heeft Research In Motion het grootst aantal gebruikers (33 procent). Tenslotte wordt opgemerkt dat het publiek van de smartphone ook meer divers is dan dat van de gewone mobiele telefoon. Daarbij wordt opgemerkt dat 62 procent van de smartphone-bezitters blank is, tegenover 76 procent van de eigenaars van gewone mobiele telefoons.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home