Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, November 02, 2010

American Football denkt steeds meer aan Europese tak

De Amerikaanse National Football League (NFL) overweegt om geregeld wedstrijden te organiseren in Londen en mogelijk andere Britse steden. Dat heeft Roger Goodell gezegd na afloop van een wedstrijd tussen de Denver Broncos en de San Francisco 49ers in het Wembley-stadion in de Britse hoofdstad. Het is het vierde jaar op rij dat de Amerikaanse football-competitie een wedstrijd in Londen organiseert. Dat heeft volgens Roger Goodell ervoor gezorgd dat er in Europa een grotere belangstelling is gegroeid voor de competitie. Londen is volgens Goodell een testcase om uit te zoeken of de sport ook in Groot-Brittanniƫ en de rest van Europa een vruchtbare voedingsbodem heeft.

Goodell benadrukte dat de National Football League bewust gekozen heeft om twee wedstrijden voor de start van de uiteindelijke competitie te laten vallen, zodat men de kans heeft om meer wedstrijden in het buitenland te betwisten. Goodell hoopt dat op termijn in Groot-Brittanniƫ of Europa een volwaardige competitie zou kunnen worden opgestart. "De voorbije edities hebben aangetoond dat de populariteit van het American Football ook in Engeland blijft groeien," merkt hij op tegenover het persbureau Associated Press. "In een volgend stadium kunnen misschien verschillende wedstrijden over een aantal Europese landen worden voorzien. Indien dat een succes wordt, zou het idee van een eigen competitie realistisch kunnen worden."

De National Football League moet wel zijn spelers en teams kunnen overtuigen. Er zou een probleem kunnen rijzen omdat de deelnemende clubs een thuiswedstrijd moeten opgeven. Daarom zou overwogen worden om de Amerikaanse competitie tot achttien wedstrijden uit te breiden. Daardoor zouden alle teams verzekerd zijn van minstens acht thuiswedstrijden, zelfs al zouden ze een optreden moeten verzorgen in het buitenland. Ook de onbekendheid van de sport bij het buitenlands publiek, maar wedstrijden op vreemde bodem zijn volgens Goodell de beste manier om daarin verandering aan te brengen. Dat hebben ervaringen in Japan, Mexico en Canada volgens hem bewezen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home