Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, November 02, 2010

Nokia lanceert Ovi Life Tools op Nigeriaanse markt

Het Finse telecomconcern Nokia lanceert zijn aanbod Ovi Life Tools in Nigeria, één van de snelstgroeiende economieën van Afrika en de grootste mobiele markt van het Afrikaanse continent. De dienst werd vorig jaar al met veel succes gelanceerd in Indonesië, India en China. Op dit ogenblik heeft Ovi Life Tools over de hele wereld 6,3 miljoen gebruikers. De lancering van de dienst in Afrika versterkt de positie van Nokia in de opkomende economieën. Ovi Life Tools biedt de gebruiker een brede waaier van diensten aan rond gezondheid, landbouw, opvoeding en entertainment. Het aanbod moet de gebruikers volgens Nokia helpen om economisch sterker te worden en zijn levenskwaliteit op te drijven.

Dieter May, hoofd van mobiele telefoniediensten bij Nokia, heeft het over een belangrijke mijlpaal voor Nokia in de uitbreiding van zijn aanbod in groeimarkten. "Het aanbod laat landbouwers onder meer toe om met een eenvoudige en betaalbare mobiele telefoon de marktprijzen te controleren, zonder lange afstanden te moeten afleggen, maar de gebruiker vindt er ook de nodige gezondheidsinformatie," merkt hij op. "Bovendien biedt het programma studenten aan om Engels te leren en hun algemene kennis op hun eigen tempo uit te breiden." Ovi Life Tools biedt onder meer ook landbouwadvies en weersvoorspellingen aan, maar ook voetbaluitslagen, horoscoop en algemeen nieuws zijn beschikbaar.

Nokia heeft er volgens Dieter May ook voor gezorgd dat de dienst lokaal relevant is. "De landbouw-service biedt prijsinformatie over vijfentwintig verschillende producten, met inbegrip van cacao, sesamzaad en vis," voert hij aan. "Bovendien worden alle zesendertig staten van Nigeria gedekt. Maar mensen moeten ook ontspanning kunnen genieten. In het besef dat Nigeria een voetbalgek land is, worden onder meer de uitslagen van de Europese voetbalcompetitie ter beschikking gesteld." Er werd bij het aanbod volgens May ook rekening gehouden dat 30 procent van de Nigeriaanse bevolking onder de armoedegrens leeft. Een abonnement op Ovi Life Tools kost daarom slechts 1,25 euro per maand.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home