Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, November 02, 2010

Budweiser dreigt met stopzetting sponsoring raceteam

Anheuser-Busch, de Amerikaanse tak van brouwer AB InBev, heeft ermee gedreigd om zijn sponsoring van het Amerikaanse raceteam Richard Petty Motorsports stop te zetten. Het biermerk Budweiser van Anheuser-Busch is de hoofdsponsor van het team, maar in het contract was Kasey Kahne als piloot aangeduid. Omdat Kahne vijf wedstrijden voor het einde van het seizoen het team verliet en overstapte naar Red Bull Racing, is dat contract volgens Anheuser-Busch niet langer geldig. Vorige maand gaf Richard Petty Motorsports de piloot vrij, zodat Kahne het seizoen verder bij Red Bull Racing kon afmaken. Hij werd bij het team vervangen door Aric Almirola.

Richard Petty Motorsports wordt geconfronteerd met zware financiële problemen. Anheuser-Busch merkte op dat het team na het vertrek van Kahne voor de rest van het seizoen niet meer betaald zal worden. Richard Petty Motorsports is eigendom van de Amerikaanse zakenman George Gillett, die tot voor kort ook mede-hoofdaandeelhouder was van de Engelse voetbalploeg Liverpool. De zakenman wordt echter met zware financiële problemen geconfronteerd. Het raceteam zou voor volgend jaar alleen nog een sponsoring-contract hebben met Stanley Tools. Dat contract zou een waarde hebben van 10 miljoen dollar. Het is niet zeker of Richard Petty Motorsports het huidige seizoen zal kunnen afmaken.

Analisten stellen dat het voor geen enkele partij een goede oplossing zou zijn om het seizoen vroegtijdig stop te zetten. Er wordt dan ook verwacht dat alle mogelijke inspanningen zullen worden gedaan om de vier wagens van het team de rest van het seizoen te laten rond maken. Piloot Brad Keselowski merkte op overtuigd te zijn dat teammanager Richard Petty erin zal slagen om ook voor volgend seizoen de nodige financiering rond te krijgen. Collega-piloot Elliott Sadler wijst erop dat het stopzetten van de activiteiten een grote groep medewerkers en hun gezinnen in financiële nood dreigt te brengen. Vele medewerkers zouden het door de precaire situatie van het team nu al moeilijk hebben om rond te komen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home