Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, November 02, 2010

Guinness verbindt zich voor langere tijd met rugby-sport

De Ierse bierproducent Guinness heeft zijn aanwezigheid in de rugby-wereld versterkt door een nieuw sponsoring-contract te tekenen met de nationale rugby-bonden van Engeland, Wales en Schotland. De samenwerking zal worden ondersteund met een marketing-campagne met de spelers Sean Lamont (Schotland), Lewis Moody (Engeland) en Lee Byrne (Wales). John Roscoe, marketing director van de Britse divisie van Guinness, merkt op dat de nieuwe samenwerking voor de drankenproducent de grootste aanwezigheid in de rugby-sport uit de hele geschiedenis wordt. De contracten tonen volgens Roscoe aan dat Guinness op lange termijn met de rugby-sport verbonden wil blijven.

"Een pint Guinness met een aantal vrienden is het ideale gezelschap voor een rugby-wedstrijd, zoals dat ook in het verleden al het geval was," voert John Roscoe aan. Diageo, het moederbedrijf van Guinness, heeft met het merk al een samenwerking met de Irish Rugby Football Union en stopte op het einde van het vorige seizoen zijn samenwerking als hoofdsponsor van de Engelse competitie. Het nieuwe contract met de Engelse, Schotse en Welshe rugby-verbonden heeft een looptijd van drie jaar. Guinness krijgt door de samenwerking reclame-rechten in de stadions, maar krijgt ook de mogelijkheid om zijn dranken te serveren tijdens de wedstrijden.

Het Ierse biermerk bereidt ook een grote marketing-campagne voor in de Verenigde Staten. Ook daarbij wordt gewerkt rond het sportthema, gekoppeld aan de lancering van twee nieuwe versies van de Ierse stout op de Amerikaanse markt. In de campagne wordt beroep gedaan op de football-legende Jerome Bettis. De voormalige sterspeler van de Pittsburgh Steelers krijgt in de campagnes het gezelschap van zijn gewezen coach Bill Cowher. Patrick Hughes, merkdirecteur van Guinness voor de Amerikaanse markt, voert aan dat Guinness perfect past bij de sportwereld. De nieuwe versies op de Amerikaanse markt zijn Guinness Foreign Extra Stout en Guinness Black Lager. Met dat laatste merk wil Guinness in eerste instantie zijn publiek uitbreiden.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home