Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 04, 2010

Londens East End moet Brits Silicon Valley worden

Het Londense East End moet de Britse versie worden van het Amerikaanse technologiecentrum Silicon Valley. Dat heeft de Britse premier David Cameron gezegd. De Britse premier merkte op dat onder meer bedrijven zoals Google en Facebook hebben aangegeven om in de East London Tech City te zullen investeren. Ook Cisco, Intel en British Telecom zouden al interesse hebben getoond voor het plan. Het initiatief van Cameron kadert in de Britse overheidsplannen om nieuwe banen te creëren in de privésector om het banenverlies door de besparingen in het openbaar bestuur op te vangen. De nieuwe technologie-site zou ook het Olympische park omvatten.

"Op dit ogenblik is Silicon Valley wereldwijd het centrum voor hightech-groei en innovatie," merkte de Britse premier op. "Er is echter geen enkele redenen voor de grote dominantie van het Amerikaanse technologiecentrum." Cameron stelde dat men er moet in slagen om de creativiteit en energie van de Shoreditch - die een centrum van creatieve industrieën en kunst is geworden - samen te brengen met de ongelooflijke mogelijkheden die het Olympische park volgens hem te bieden heeft. Dat moet er volgens de Britse premier uiteindelijk toe leiden dat Oost-Londen kan uitgroeien tot één van de grootste technologie-centra van de wereld.

De Britse premier stelde dat internationele technologiebedrijven en kapitaalinvesteerders enthousiast hebben gereageerd op de plannen. De Olympic Park Legacy Company zou voor de nodige kantoorruimte zorgen. David Cameron stelde dat de Britse regering er zich toe zal engageren om ervoor te zorgen dat Groot-Brittannië voor innovatieve ondernemingen de meest aantrekkelijke plaats in de wereld kan worden om hun activiteiten op te starten. Ondernemers met creatieve en innovatieve ideeën en belangrijke investeerders zouden daarbij de mogelijkheid krijgen om buiten de strikte Britse immigratie-wetgeving te blijven.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home