Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 04, 2010

Eén op zes Amerikanen heeft geen ziekteverzekering

In de Verenigde Staten heeft 16,3 procent van de volwassen bevolking geen ziekteverzekering. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup. Daarbij wordt opgemerkt dat het aantal onverzekerde Amerikanen tijdens de economische crisis van twee jaar geleden tot 15,8 procent steeg en begin vorig jaar verder opklom tot 16 procent. Sindsdien bleef dat niveau ongeveer status-quo. Voor het uitbreken van de economische crisis had 14,8 procent van de Amerikanen geen ziekteverzekering. Er wordt aan toegevoegd dat het voorbije jaar ook meer Amerikanen werden aangesloten bij een verzekeringsaanbod van de overheid, terwijl het aantal verzekeringen via de werkgever is gedaald.

Twee jaar geleden had 49,2 procent van de Amerikaanse volwassenen een ziekteverzekering bij de werkgever afgesloten. Dat viel vorig jaar terug tot 46,8 procent en zakte dit jaar verder terug tot 46 procent. Daartegenover had 23,4 procent van de Amerikanen twee jaar geleden een ziekteverzekering afgesloten bij de overheid, maar dat steeg vorig jaar tot 24,6 procent en is dit jaar verder toegenomen tot 25,2 procent. Een aantal belangrijke veranderingen in de Amerikaanse gezondheidszorg, die een belangrijke impact zou kunnen hebben op het verzekeringsniveau, werden pas na de voorbije zomer ingevoerd.

Onder meer is daarin voorzien dat jongeren tot zesentwintig jaar op het verzekeringsplan van hun ouders kunnen blijven. Bovendien zouden verzekeraars niet langer de mogelijkheid krijgen om het contract op te zeggen wanneer de klant ziek werd. Volgens Gallup zijn die wijzigingen echter te recent doorgevoerd om een belangrijke impact te kunnen hebben op het verzekeringsniveau van de gemiddelde Amerikaan. Bovendien wordt er opgemerkt dat de meer belangrijke veranderingen pas over vier jaar van kracht zouden worden. Daarin waren onder meer maatregelen voorzien die de ziekteverzekering voor de meeste Amerikanen verplicht zou maken.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home