Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 04, 2010

Paraguay ontdekt grootste titanium-voorraad ter wereld

Het Amerikaanse bedrijf CIC Resources heeft in Paraguay een belangrijke titanium-vondst gedaan. Het bedrijf heeft volgens het ministerie van mijnbouw en energie de exploitatierechten verworven op een gebied van tenminste 185.000 hectare. Het Amerikaanse bedrijf ontdekte eerder ook al de grootste kopervoorraad van Chili. David Lowell, president van CIC Resources, merkt op dat de exploitatie in Paraguay mogelijk de wereldwijde titanium-markt zou kunnen beheersen. De eigenaar van de exploitatie zal volgens Lowell het wereldwijde prijsniveau kunnen bepalen. Door het grotere tonnage en het rijkere erts zou de site volgens hem de prijs doen dalen.

David Lowell maakt gewag van een productieniveau tussen 5 miljoen ton en 10 miljoen ton titaniumerts per jaar. "Hij voorspelt ook dat er mogelijk honderd jaar lang titanium gewonnen zal kunnen worden," aldus het persbureau Bloomberg. "Lowell gaf aan op dit ogenblik te praten met onder meer Chinese kandidaat-kopers. De Chinese industrie is immers een grote vragende partij naar titanium, dat zorgt voor het witte pigment in verven, papier, plastiek en zelfs tandpasta. Bovendien wordt het lichte materiaal ook gebruikt in de luchtvaart. Ook de Boeing Dreamliner gebruikt belangrijke hoeveelheden titanium, net zoals de bouwsector en industriële sites, zoals ontziltingsinstallaties."

David Lowell benadrukt dat titanium een uitstekende verhouding heeft tussen gewicht en sterkte. "Indien de prijs voldoende teruggeschroefd kan worden, zou men vliegtuigen volledig uit titanium kunnen bouwen en daardoor brandstofkosten besparen," merkt hij op. "Hetzelfde geldt in de autosector." Waarnemers stellen dat er voldoende titanium in de ondergrond zit, maar ze voegen er aan toe dat door de financiële crisis de productie van nieuw erts werd vertraagd. De titanium-site van CIC Resources ligt in het district Alto Parana in het oosten van Paraguay, dicht bij de grens met Brazilië. De grootste bekende voorraden ter wereld situeren zich op dit ogenblik in Mozambique, Madagascar en Zuid-Afrika.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home