Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 15, 2010

Technologie neemt al één derde dag jongeren in beslag

Digitale technologieën nemen inmiddels al één derde van de totale dag van Amerikaanse tieners en kinderen in beslag. Dat is de conclusie van een rapport van de American Academy of Pediatrics (AAP). De onderzoekers merken op dat Amerikaanse jongeren tien jaar geleden gemiddeld drie uur per dag naar televisie keken, maar inmiddels wordt er zeven uur per dag besteed aan televisie, computers, mobiele telefoons en games. De onderzoekers merken daarbij op dat ouders, opvoeders en ouders zich duidelijk bewust moeten zijn van de effecten die deze toenemende blootstelling aan deze media op jongeren hebben en dan ook voor een degelijke opvoeding over het mediagebruik moeten zorgen.

In het rapport wordt opgemerkt dat kinderartsen bij elk bezoek zouden moeten vragen of er in de kinderkamer een verbinding met internet of televisie is. Bovendien zou er ook informatie gevraagd moeten worden over het mediagebruik van de kinderen. Daarbij wordt erop gewezen dat kinderen maximaal twee uur scherm-tijd per dag zouden mogen hebben. Bovendien zou onder de twee jaar elke blootstelling aan media moeten vermeden worden. Er wordt aan toegevoegd dat ouders ook op het gebied van mediagebruik een rolmodel zouden moeten spelen en de kinderkamer mediavrij zouden moeten maken. In het rapport wordt ook aangestuurd op een gerichte media-opvoeding in het onderwijs.

De onderzoekers merken op dat het mediagebruik minder tijd open laat voor fysieke activiteiten en creatieve of sociale bezigheden. Ook wordt nogmaals gewezen op mogelijke blootstelling aan gewelddadige of seksueel getinte content die mogelijk schadelijke gevolgen zou kunnen hebben, net zoals films of programma's die het gebruik van alcohol en tabak promoten. Ook wordt gewezen naar onderzoek, waaruit zou moeten blijken dat een intensief mediagebruik geassocieerd kan worden aan leerproblemen, concentratiemoeilijkheden, slaapstoornissen, eetproblemen en obesitas. Tenslotte stipt het onderzoek aan dat het internet en mobiele telefoon platformen zijn waar illegale activiteiten op plaatsvinden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home