Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 15, 2010

Bedrijfseigenaars halen hoogste score op welzijn

Bedrijfseigenaars halen hoge scores op het gebied van gezondheid en werktevredenheid. Dat is de conclusie van een Amerikaanse welzijns-studie van het onderzoeksbureau Gallup. Bedrijfseigenaars halen in het onderzoek een score van 73,3 procent, gevolgd door gespecialiseerde werknemers (72,9 procent) en managers (72 procent). Op de vierde plaats staan landbouwers (69,2 procent), gevolgd door verkopers en geestelijken. Industrie (64,4 procent) en transport (63,8 procent) halen de laagste score. Bedrijfseigenaars halen de hoogste score op het gebied van werktevredenheid (94,2 procent), gevolgd door landbouwers (90,7 procent).

In de industrie wordt de laagste werktevredenheid opgetekend (83,1 procent). Opvallend is dat verkopers in de welzijns-rangschikking op de vijfde plaats staan, maar op het gebied van werktevredenheid de voorlaatste plaats innemen (83,9 procent). De onderzoekers voegen er aan toe dat roken en zwaarlijvigheid een duidelijke correlatie vertoont met welzijn. De transportsector heeft de hoogste graad van werkloosheid (35,7 procent) en de derde hoogste graad van roken (27,5 procent). De industrie staat op de tweede plaats op het gebied van zwaarlijvigheid (29,8 procent) en op de derde plaats op het gebied van roken (27,3 procent). De bouwsector, die op de zevende plaats staat op het gebied van welzijn, staat bij het roken op de eerste plek (32,2 procent).

Specialisten, die op de tweede plaats staan op het gebied van welzijn, staan op de laatste plaats bij zwaarlijvigheid (22,6 procent) en roken (12,6 procent). Bedrijfseigenaars staan op de tweede laatste plaats bij het roken (23,5 procent) en op de derde laatste plaats bij zwaarlijvigheid (23,5 procent). Op het gebied van zwaarlijvigheid staan landbouwers op de tweede plaats (23,3 procent). Er wordt wel aan toegevoegd dat alle beroepen betere scores laten optekenen tegenover vorig jaar. Geestelijken lieten daarbij de grootste verbetering optekenen (1,9 procent), gevolgd door transport (1,8 procent) en industrie (1,7 procent).

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home