Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 15, 2010

Johnson & Johnson laureaat maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het farmaconcern Johnson & Johnson, het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica, zet volgens de Amerikaanse consumenten de beste prestaties neer op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat is de conclusie van een rapport van het Reputation Institute en het Boston College Center for Corporate Citizenship. Het farmaconcern haalde een score van 82,6 procent. Dat is een stijging met 6,1 procent tegenover vorig jaar, ondanks het feit dat dochterbedrijf McNeil een groot aantal producten moest terugroepen. Op de tweede plaats staat Walt Disney Company met 81,3 procent, gevolgd door Kraft Foods met 80,5 procent.

"Het Amerikaanse publiek geeft aan dat het bedrijfsleven, vooral in de sector van consumptieproducten en voeding, een grotere maatschappelijke verantwoordelijkheid aan de dag legt dan één jaar geleden," merkt het magazine Greenbiz.com op. "In de jongste rangschikking halen vijfentwintig bedrijven een score boven 75 procent. Vorig jaar slaagden slechts negen bedrijven erin boven die grens te blijven." Naast de top drie scoorden ook Microsoft, PepsiCo en Apple meer dan 80 procent. Vorig jaar stond Johnson & Johnson nog op de vijfde plaats. Er wordt aan toegevoegd dat bedrijven een score van 72,52 procent moesten halen om in de top vijftig te geraken. Vorig jaar was een score van 69 procent voldoende.

De onderzoekers merken op dat de hoogste rangschikking vooral is weggelegd voor bedrijven uit de voedingsindustrie, drankensector en consumptiegoederen. "De hoge scores van die sectoren kunnen mogelijk worden verklaard door hun bekendheid bij het grote publiek en de communicatie van de betrokken bedrijven over hun sociale en milieugebonden initiatieven," wordt er opgemerkt. De top tien wordt rond gemaakt door Hershey Company (chocolade), SC Johnson (reinigingsmiddelen), Kellogg (voeding) en Google (internet). Bij de top vijfentwintig staan verder ook nog bekende namen zoals Caterpillar (elfde), Intel (twaalfde), Campell Soup (zestiende), Marriott Hotels (zeventiende), AB Inbev (achttiende), Adobe (twintigste) en Eastman Kodak (vierentwintigste).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home