Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 01, 2010

Groeimarkten belangrijk terrein voor televisiesector

De televisiesector kan op korte termijn een belangrijke omzetgroei realiseren in een aantal groeimarkten, zoals Brazilië, India, China en Indonesië. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Media Partners Asia. De onderzoekers merken daarbij op dat zowel het kijkerspubliek als de televisiereclame op die markten een snelle groei kennen. Vivek Couto, executive director van Media Partners Asia, wees er daarbij echter op dat India op televisiegebied twee cyclussen achterloopt op China. Hij merkte daarbij onder meer op dat de Indiase en Indonesische televisiemarkt een maximale concentratie van amper 60 procent kennen, terwijl in landen zoals China, Brazilië en Rusland een percentage van minstens 94 procent wordt gehaald.

Vivek Couto merkte verder op dat commerciële mogelijkheden van betaaltelevisie in India nog bijzonder uitgebreid zijn. De topman van Media Partners India voerde daarbij onder meer aan dat de Indiase televisiemarkt nog niet door het internet onder druk wordt gezet. Betaaltelevisie heeft in India een penetratie van 78 procent, wat volgens Couto gevoelig hoger ligt dan in andere landen. Op het gebied van digitale televisie heeft India daarentegen een belangrijk nadeel tegenover China, dat over zes jaar een penetratie van 100 procent zal kennen. Die transformatie zou te danken zijn aan de grote greep van de Chinese overheid op de televisiemarkt.

De onderzoekers merken ook op dat India vorig jaar 5,3 miljard dollar aan televisiereclame genereerde. Dat zou over vier jaar verder stijgen tot 9,6 miljard dollar. Dat is volgens Media Partners Asia een belangrijke kloof met China, waar een toename van 11,2 miljard dollar tot 19,6 miljard dollar in het vooruitzicht wordt gesteld. In Brazilië zou zelfs een groei van 59,3 miljard dollar naar 101,9 miljard dollar worden opgetekend. Er wordt aan toegevoegd dat de televisiesector in India amper 4 dollar per inwoner genereert. Dat komt in de buurt van Rusland, waar een bedrag van 5 dollar per inwoner zou worden genoteerd. In Brazilië bedragen die inkomsten echter 50 dollar.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home