Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 04, 2010

Umbro verlengt samenwerkingscontract met Football Association

Sportartikelenfabrikant Umbro heeft zijn partnership met de English Football Association voor een periode van acht jaar verlengd. De overeenkomst betekent een verderzetting van een lange traditie. Alex Horne, secretaris-generaal van de Football Association, merkt daarbij op dat Umbro al bijna zestig jaar een samenwerkingsverband heeft met het Engelse nationale voetbal. Horn zegt dan ook dat de sportartikelenfabrikant eigenlijk een integraal deel uitmaakt van het Engelse voetbal. Hij voegt er aan toe dat de verlenging van de samenwerking voor een relatief lange periode van acht jaar een bewijs is voor de sterkte van het Engelse voetbalmerk.

Martin Prothero, vice-president voetbal bij Umbro, stelt daarbij dat het bedrijf al langer dan iedereen onderdeel vormt van het Engelse voetbal. Hij stelt dat het dan ook niet meer dan normaal was dat Umbro met de Football Association blijft samenwerken om het voetbal verder te ontwikkelen. Prothero merkt op dat Umbro er zich blijft toe verbinden om op alle niveaus van het voetbal actief te zijn, waarbij zowel in de breedte als de diepte wordt gewerkt. Hij benadrukte van mening te zijn dat het nu het juiste tijdstip was om die betrokkenheid te demonstreren, op een ogenblik dat het Engelse voetbal een nieuw tijdperk binnen treedt.

Het samenwerkingscontract omvat ondersteuning aan de drieëntwintig teams van Club England, met inbegrip van de nationale teams voor mannen en vrouwen, het zaalvoetbal en de amateurs. Daarnaast wordt ook geïnvesteerd in de drieduizend voetbalcursussen die elk jaar aan 60.000 spelers, scheidsrechters en coaches worden gegeven. Het contract behelst ook St. George's Park, de thuisbasis van het National Football Centre in Burton-upon-Trent. Dat krijgt een nieuwe infrastructuur voor zaalvoetbal en voetbal voor visueel gehandicapten. Onderdelen van de samenwerking zijn ook de organisatie van de FA Cup en het beheer van het Wembley Stadium.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home