Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 03, 2010

Golfspeler Tiger Woods blijft best betaalde sportfiguur

Golfspeler Tiger Woods bleef ook tussen juni vorig jaar en juni dit jaar de best betaalde sporter van de wereld. Dat is de conclusie van een rapport van het magazine Forbes. Tijdens die periode verdiende Tiger Woods een bedrag van 105 miljoen dollar. Hij wordt gevolgd door bokser Floyd Mayweather (65 miljoen dollar), basketter Kobe Bryant (48 miljoen dollar), golfspeler Phil Mickleson (46 miljoen dollar), voetballer David Beckham (43,7 miljoen dollar), tennisser Roger Federer (43 miljoen dollar), basketter LeBron James (42,8 miljoen), bokser Manny Pacquiao (42 miljoen dollar) en de football-spelers Eli Manning (39,9 miljoen dollar) en Terrell Suggs (38,3 miljoen dollar).

Forbes merkt daarbij op dat Amerikaanse mannelijke sportlui het best worden betaald. In de top tien is immers geen enkele vrouw terug te vinden. Bovendien zijn negen van de tien topverdieners vooral actief in de Verenigde Staten. De enige uitzondering is de Zwitserse tennisspeler Roger Federer. Manny Pacquiao is weliswaar van Filipijnse afkomst, maar een groot gedeelte van zijn inkomsten werd gerealiseerd in de Verenigde Staten. Dat gaat ook op voor de Britse voetballer David Beckham. De lijst toont volgens Forbes ook aan dat vrouwensport op het gebied van populariteit nog een grote achterstand heeft. Mannelijke sportlui ontvangen dan ook hogere salarissen en krijgen ook gemakkelijker toegang tot lucratieve reclame-contracten.

Er wordt aan toegevoegd dat de rangschikking ook aantoont dat individuele sporten het beste betalen. In de top vier staan immers drie individuele sporters. Forbes voegt er aan toe dat Kobe Bryant, de enige uitzondering op die regel, actief is in een teamsport met een hoge individuele inslag die de spelers toelaten een uniek personage te ontwikkelen. Er wordt opgemerkt dat de financiƫle lijst van Forbes grote gelijkenissen tonen met de rangschikking van de tien meest populaire Amerikaanse sportfiguren, samengesteld door het bureau Harris Interactive. Daar staan Tiger Woods en Kobe Bryant samen op de eerste plaats. Het enige verschil is de grote aanwezigheid van football-spelers en baseball-spelers in de lijst van Harris.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home