Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 03, 2010

Veroudering bevolking probleem voor restaurants

Het Amerikaanse restaurantbezoek zal het volgende decennium met minder dan 1 procent per jaar toenemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau NPD Group. Daarbij wordt opgemerkt dat het restaurantbezoek minder snel toeneemt dan de aangroei van de Amerikaanse bevolking, waar voor het volgende decennium een stijging met 1,1 procent wordt vooropgesteld. Over negen jaar zullen Amerikaanse restaurants volgens de onderzoekers 64,8 miljoen bezoekers ontvangen. Dat is een stijging met 8 procent tegenover het niveau van vorig jaar. Een gemiddelde Amerikaan zal op het einde van het volgende decennium jaarlijks 191,5 bezoeken brengen aan een restaurant.

Vorig jaar ging een gemiddelde Amerikaan nog 197,1 keer op restaurant. Zes jaar geleden werden nog 205,6 bezoeken geteld per hoofd van de Amerikaanse bevolking. Er wordt aan toegevoegd dat door de veroudering van de Amerikaanse populatie de restaurant-industrie meer afhankelijk zal zijn vijftigplussers. Dat vormt voor de sector volgens NPD Group een belangrijke uitdaging, aangezien de consument bij het ouder worden minder geneigd raakt om buitenshuis te eten. Onderzoeksleider Bonnie Riggs voegt er aan toe dat de sector ook rekening moet houden met het feit dat de volgende jaren minder vrouwen op de arbeidsmarkt zullen komen. Ook zullen de restaurants volgens haar geconfronteerd worden met een groeiende concurrentie.

Daarop moet de industrie volgens Riggs reageren met een aantal stimulansen, zoals nieuwe menu's en aanbiedingen voor ontbijt en snack-ogenblikken. Ook moet er ingespeeld worden op de veroudering van de bevolking. De Franse kok Bertrand Hug, eigenaar van Mille Fleurs in Rancho Santa Fé, geeft toe in zijn omgeving meer mensen de keuze zien maken om thuis te eten en te praten over het gerechten die hun partners hebben bereid, terwijl vroeger veel meer werd gepraat over restaurant-bezoek. Anderzijds zegt Hug zich geen zorgen te maken, aangezien niet iedereen de gerechten kan bereiden die een chef-kok kan aanbieden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home