Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 15, 2010

Olympische winterspelen ecologische zegen voor Sochi

De Olympische winterspelen over vier jaar in Sochi, zullen de ecologische situatie van de regio gevoelig verbeteren. Dat heeft de Russische vice-premier Dmitry Kozak gezegd. Het oplossen van die ecologische problemen zou volgens Kozak de belangrijkste verwezenlijking die het evenement tot stand zou brengen. De uitspraken van Kozak moeten de ongerustheid bij de lokale bevolking helpen wegnemen. Er was heel wat animositeit ontstaan nadat het hoofd van de ecologische raad van Sochi had opgeworpen dat de milieuproblemen in de regio de jongste periode gevoelig zijn toegenomen, onder meer door het toenemende autoverkeer en de bouwwerken in het kader van de Olympische winterspelen.

Vice-premier Kozak benadrukte dat de organisatie van de Olympische winterspelen al geleid heeft tot het elimineren van een aantal stortplaatsen, terwijl ook een verbrandingsoven in dienst werd genomen. Hij beloofde ook dat er een oplossing zal komen voor het overstorten van vervuild water in de Zwarte Zee. Hij voegde er aan toe dat de meest geavanceerde technologieƫn zouden worden gebruikt om het leefmilieu van de stad te verbeteren. Kozak stelde daarbij dat de milieuproblemen zich de voorbije decennia hadden opgestapeld, maar nu worden aangepakt. Hij voegde er aan toe dat de bevolking geduld moet oefenen, want dat de ecologische situatie van de regio er over twee jaar helemaal anders zal uitzien.

De ecologische raad van Sochi had in zijn rapport opgemerkt dat de stad onvoldoende officiƫle stortplaatsen heeft voor de afvalverwerking van de Olympische bouwwerken en het huishoudelijk afval. Er werd aan toegevoegd dat de ecologische situatie van Sochi kritiek is geworden. Op dit ogenblik wordt alle afval gedumpt op een stortplaats die officieel vier jaar geleden al werd gesloten. De stortplaats zou geregeld het toneel zijn van branden en zou het water van de Pitkha-rivier, die in de Zwarte Zee uitmondt, vervuilen. Indien de situatie onveranderd blijft, zal er volgens het rapport een probleem ontstaan voor de verwerking van ongeveer 5 miljoen ton afval. Die situatie zou kunnen verbeteren door verwerkingsinstallaties, maar die zouden pas over drie jaar worden gebouwd.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home