Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 15, 2010

Amerikanen leren steeds meer hun handen te wassen

Steeds meer Amerikanen beginnen de gewoonte aan te kweken om na een toiletbezoek de handen te wassen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de American Society for Microbiology (ASM) en het American Cleaning Institute (ACI). Uit het onderzoek blijkt dat op dit ogenblik 85 procent van de Amerikanen op dit ogenblik na een toiletbezoek de handen wast. Dat is een stijging met 8 procentpunten tegenover drie jaar geleden. Er wordt echter aan toegevoegd dat Amerikaanse mannen veel minder snel het handen wassen aanleren dan hun vrouwelijke landgenoten. De onderzoekers merken op dat het handen wassen nochtans een belangrijke hygiƫnische gewoonte is.

De onderzoekers stellen dat sinds met het onderzoek veertien jaar geleden werd gestart, nog nooit eerder zoveel Amerikanen hun handen blijken te wassen na een toiletbezoek. Bij Amerikaanse vrouwen zou inmiddels 93 procent daarvan een gewoonte hebben gemaakt, tegenover 88 procent drie jaar geleden. Bij de Amerikaanse mannen werd een toename van 66 procent naar 77 procent opgetekend. Opgemerkt wordt dat op een locatie in Atlanta het grootste verschil werd opgetekend. Daar bleek 98 procent van de vrouwen na een toiletbezoek hun handen te wassen. Dat was de hoogste score die in het onderzoek werd opgetekend. Tegelijkertijd bleek slechts 65 procent daarvan ook een gewoonte gemaakt te hebben. Dat was de absoluut laagste score.

"De resultaten van het onderzoek zijn bemoedigend en tonen aan dat onze campagnes resultaten opleveren, maar er is duidelijk nog veel werk te verrichten," merkt Judy Daly, directeur klinische microbiologie aan het Children's Primary Medical Center in Salt Lake City, tegenover het magazine HealthDay News. De onderzoekers stelden verder vast dat 89 procent van de Amerikanen aangeeft thuis na een toiletbezoek altijd te handen te wassen. Ook merkt 82 procent op altijd zijn handen te wassen na het verwisselen van een luier bij de kinderen. Ook blijkt dat 77 procent van de Amerikanen aangeeft altijd zijn handen te wassen voor het eten. Slechts 39 procent zegt echter de handen te wassen na het hoesten of niezen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home