Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 14, 2010

Stadsbestuur Moskou plant grote renovatie voor Gorki Park

Het befaamde Gorki Park in de Russische hoofdstad Moskou krijgt mogelijk een grote renovatie. Dat blijkt uit een voorstel van het stadsbestuur van Moskou. Voor het project zou een bedrag van 1 miljard dollar zijn voorzien. Onder meer zouden oude attracties worden vervangen en zou ook de andere infrastructuur van het park grondig worden gemoderniseerd. In het voorstel wordt opgemerkt dat de reconstructie van het centrale park van de Russische hoofdstad een belangrijke bijdrage zou kunnen leveren tot de heropleving van het nationale bewustzijn van de Rusland. Er wordt daarbij opgemerkt dat het gerenoveerde park een aantal nationale waarden, de Russische geschiedenis en belangrijke verwezenlijkingen, zoals de ruimtevaart, zou weerspiegelen.

Gorki Park ligt langs de Moskva-rivier en spreidt zich uit over een oppervlakte van meer dan honderd hectaren. Het park staat sinds het einde van de jaren twintig van de vorige eeuw open voor het publiek. Gorki Park raakte internationaal vooral beroemd door de gelijknamige misdaadthriller van Martin Cruz Smith, bijna dertig jaar geleden geschreven. Enkele jaren later volgde ook een film met William Hurt in de hoofdrol. In het voorstel van het stadsbestuur van Moskou is onder meer de constructie van een kunstdorp voorzien. Daarnaast zouden ook fietspaden worden aangelegd en is een parcours voor paardrijden voorzien. Herkenningspunten zoals de fontein uit de Stalin-periode in het midden van het park zullen worden bewaard.

"Het vernieuwde park zal de Russische cultuur benadrukken en in de horeca-uitbatingen zullen alleen Russische producten worden verkocht," merkt Mikhail Khubutia, hoofd van de investeringsraad van Moskou, op tegenover het persbureau Bloomberg. "Het project krijgt een duidelijk patriottische benadering." Het stadsbestuur hoopt het aantal bezoekers te kunnen verdubbelen tot 6 miljoen per jaar. Vyacheslav Korol, directeur van Gorki Park, voegt er aan toe dat ervoor gezorgd zal worden dat attractiepark-toestanden worden vermeden. Daar moet onder meer een belangrijke educatieve component - met lezingen, tentoonstellingen, festivals en concerten - voor zorgen. De renovatie zou drie tot vijf jaar duren.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home