Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 10, 2010

Dmitry Medvedev wil wet bosbescherming bijsturen

De catastrofale bosbranden van de voorbije zomer hebben aangetoond dat Rusland zijn wetgeving rond bosbescherming moet bijsturen. Dat heeft de Russische president Dmitry Medvedev gezegd. De woorden van de Russische president zijn volgens waarnemers een signaal dat Medvedev een grotere zichtbaarheid wil krijgen in het economisch beleid en de binnenlandse politiek, die op dit ogenblik gecontroleerd wordt door zijn voorganger en huidig eerste minister Vladimir Poetin. Er wordt echter aan toegevoegd dat Medvedev het niet heeft laten komen tot een openlijke kritiek aan het adres van de machtige Poetin, die ook zijn mentor was.

"Dmitry Medvedev liet verstaan dat de beslissing van Vladimir Poetin om een rechtstreekse controle te verwerven over het Russische Federal Forestry Agency, onvoldoende zou blijken te zijn om de Russische bosgebieden in de toekomst te beschermen," merkt de Russische krant The Moscow Times op. "Indien de nieuwe werkwijze niet efficiƫnt zou blijken te zijn, zegt Medvedev zich het recht te voorzien om de structuren radicaal te veranderen. Hij voegde er aan toe dat de bosbranden hebben aangetoond dat de huidige wetgeving en de bestaande officiƫle structuren niet in staat zijn om de bossen op een degelijke manier te beschermen."

Medvedev voegde er aan toe dat de huidige wetgeving op de bosbescherming grondig moet geanalyseerd worden. In het Russische parlement was er kritiek gerezen op de regering en de partij United Russia van Vladimir Poetin, die drie jaar geleden een nieuwe bos-code hadden doorgevoerd. Daarin werd het bestaande netwerk van bosbescherming, daterend uit het Sovjet-tijdperk, in belangrijke mate afgebouwd. Medvedev paste ervoor om rechtstreekse kritiek te uiten aan het adres van Poetin, maar stelde wel dat de nieuwe wet ertoe geleid had dat een groot gedeelte van de Russische bosgebieden zonder degelijk beheer zijn gevallen. Rusland werd de voorbije zomer door tienduizenden branden getroffen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home