Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 09, 2010

Amerikaanse reclamemarkt kent 3 procent groei

De Amerikaanse reclamemarkt zal dit jaar een groei kennen van 2,8 procent tot 210,5 miljard dollar. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau SNL Kagan. Daarmee zal volgens de onderzoekers een periode van twee jaar inkrimping kunnen worden afgesloten. Mobiele telefonie, televisie en het internet zullen volgens de onderzoekers dit jaar de snelste groei kennen. De grootste terugval zal volgens SNL Kagan moeten gezocht worden bij de kranten en zakelijke magazines. De onderzoekers voegen er aan toe dat de totale Amerikaanse reclamemarkt ook de volgende jaren verder zal blijven groeien. Voor volgend jaar wordt een bedrag van 214,3 miljard dollar in het vooruitzicht gesteld. Over negen jaar zou dat verder moeten gestegen zijn tot 275,8 miljard dollar.

"Ondanks de algemene heropleving van de Amerikaanse markt, mag niet verwacht worden dat alle sectoren daarvan zullen kunnen profiteren," merkt SNL Kagan op. "Het is heel onwaarschijnlijk dat de oudere mediasectoren zich zouden kunnen herstellen van de vlucht van de reclame naar de nieuwe media." Daarbij wordt voorspeld dat de Amerikaanse kranten volgend jaar ongeveer 23 miljard dollar reclame-inkomsten zullen genereren. Dat is een daling met 45 procent tegenover drie jaar geleden. In de verdere toekomst zal die terugval volgens de onderzoekers wel gedeeltelijk afgeremd worden. Over negen jaar zou de omzet ongeveer 22,5 miljard dollar bedragen.

De onderzoekers voegen er aan toe dat ook de inkomsten van direct mail zullen blijven dalen. Daarbij wordt voor volgend jaar een omzet van 44 miljard dollar vooropgesteld. Dat is een daling met 27 procent tegenover drie jaar geleden. Direct mail blijft daarmee wel de grootste Amerikaanse reclamesector. Bij televisie wordt voor volgend jaar een omzet van 30,2 miljard dollar voorzien. Dat is een stijging met 21 procent tegenover drie jaar geleden. Over negen jaar zou dat verder gestegen zijn tot 55,1 miljard dollar. Internet zou volgend jaar 27,8 miljard dollar omzet realiseren. Dat is een stijging met 33 procent tegenover drie jaar geleden. Over negen jaar zou dat verder gestegen zijn tot 60,1 miljard dollar.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home