Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 08, 2010

Europese voetbalclubs eisen verzekering voor internationalen

De Europese voetbalclubs hebben aan de Fédération Internationale de Football Association (FIFA) gevraagd dat hun spelers verzekerd zouden worden indien ze voor hun nationale teams moeten uitkomen. Dat heeft de European Club Association - die ongeveer honderdzeventig clubs vertegenwoordigd - gezegd. De organisatie zegt het niet correct te vinden dat zij verplicht zijn om de salarissen te blijven betalen van hun spelers die tijdens hun activiteiten voor de nationale ploegen gekwetst zijn geraakt en maanden gemist moeten worden. De organisatie heeft aan de internationale federatie gevraagd ook een oordeelkundiger kalender op te stellen om spelers niet te overbelasten.

Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van de Duitse voetbalclub Bayern München en de European Club Association, verwees in verband met de klachten naar de Nederlandse voetballer Arjen Robben. Die liep tijdens de finale van het voorbije wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika tussen Nederland en Spanje een dijkwetsuur op. Verwacht wordt dat de speler pas na nieuwjaar weer voor zijn club Bayern München zal kunnen uitkomen. Toch ontving Bayern München slechts 57.000 euro om Robben vrij te geven voor de Nederlandse nationale voetbalploeg. Rummenigge vond het niet correct dat de club het salaris van de speler moet blijven betalen. Een verzekering van de internationale voetbalfederatie zou volgens hem alvast dat probleem oplossen.

Rummenigge voegde er aan toe dat de Union of European Football Associations (UEFA) zich akkoord heeft verklaard om met de clubs aan een plan te werken, maar de gesprekken met de internationale voetbalfederatie hebben volgens hem tot nu toe geen enkel resultaat opgeleverd. Hij voegde er aan toe dat de internationale voetbalfederatie miljardenwinsten maken en geen financiële problemen heeft. Daarom zou de internationale federatie volgens hem het best geplaatst zijn om deze verzekering te betalen. De Europese clubs willen dat ook de internationale vriendenwedstrijden in augustus worden geschrapt, aangezien die de voorbereiding van de clubs naar het nieuwe seizoen doorkruisen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home