Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 08, 2010

Amerikanen zijn blind voor obesitas-epidemie

Amerikanen zijn blind voor de obesitas-epidemie. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Harris Interactive. Daarbij wordt opgemerkt dat Amerikanen vaak geloven dat ze lichter wegen dan in werkelijkheid het geval is, zelfs wanneer de weegschaal een duidelijk alarmsignaal geeft. De onderzoekers voegen er aan toe dat 30 procent van de Amerikanen uit de groep met overgewicht, aangeeft een normaal gewicht te hebben. Bovendien zei 70 procent van de obesitas-patiƫnten opmerkte gewoon met overgewicht te kampen te hebben. Zelfs bij de patiƫnten met een levensbedreigende obesitas gaf 60 procent aan obesitas te hebben, terwijl 39 procent aangaf gewoon met overgewicht te kampen te hebben.

"De resultaten van het onderzoek kunnen helpen verklaren waarom het aantal gevallen van overgewicht en obesitas in de Verenigde Staten blijft stijgen," merken experts op tegenover het magazine Healthday News. "Vele mensen hebben een verkeerde perceptie over het probleem en dat zou een gedeelte van het fenomeen kunnen verklaren. Indien men het probleem en de ernst van de situatie niet erkent, zal men ook niet snel geneigd zijn maatregelen te nemen om iets aan de situatie te veranderen. Dat betekent dat obesitas uiteindelijk de nieuwe norm zou dreigen te worden, met alle nefaste gevolgen vandien, zoals een dreigende stijging van het aantal gevallen van hartziektes, diabetes en kanker."

Keri Gans, woordvoerder van de American Dietetic Association, voegt er aan toe dat veel mensen niet goed weten wat hun ideaal gewicht zou kunnen zijn. "Een groot gedeelte van de bevolking is opgegroeid in een omgeving waar de meeste mensen aan overgewicht leden, zodat er een nieuwe norm is ontstaan," merkt Gans op. "Anderen hebben een voorbeeld genomen aan celebrities in de media en denken dat anorexia de norm is." Er wordt aan toegevoegd dat mensen met overgewicht de oorzaak van hun probleem niet zoeken in het feit dat ze verkeerde eetgewoontes hanteren, maar wel omdat ze naar eigen mening te weinig aan lichaamsbeweging doen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home