Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 08, 2010

Opnieuw Amerikaanse onderscheiding voor Paul McCartney

Rockmuzikant Paul McCarney krijgt in december in het Amerikaanse huis een onderscheiding van het Kennedy Center. De Britse muzikant zal er worden gelauwerd, samen met televisiefiguur Oprah Winfrey, choreograaf Bill T. Jones, componist Jerry Herman en country-zanger Merle Haggard. De betrokkenen zullen hun onderscheiding krijgen tijdens een staatsdiner. Het Kennedy Center voor podiumkunsten bekroont persoonlijkheden voor hun bijdrage aan de Amerikaanse cultuur. David Rubenstein, voorzitter van het Kennedy Center, stelde dat de betrokkenen hun leven gewijd hebben aan verrijking en het stimuleren van de culturele beleving in de Verenigde Staten en de hele wereld.

Rubenstein noemde Paul McCartney één van de meest invloedrijke en succesvolle componisten en muzikanten uit de geschiedenis. Het werk van McCartney heeft volgens hem de creatie en perceptie over muziek over de hele wereld definitief veranderd. Paul McCartney stelde in een reactie dat president John F. Kennedy voor de generatie van de jaren zestig een echt icoon was. Het presidentsschap van Kennedy was volgens McCartney bijzonder inspirerend is geweest voor een bijzonder grote groep mensen. Hij noemde het een hele eer om de onderscheiding te krijgen. McCartney was acht jaar geleden al eens kandidaat om de prijs te ontvangen, maar diende wegens andere verplichtingen af te haken.

De gelauwerden zullen hun onderscheiding ontvangen tijdens een staatsdiner dat wordt voorgezeten door Hillary Clinton, Amerikaans minister van buitenlandse zaken. De volgende dag zullen de gelauwerden ook een ontmoeting hebben met de Amerikaanse president Barack Obama. Het Kennedy Center reikte de prijs eerder ook al uit aan figuren zoals Steven Spielberg, Robert De Niro en Bob Dylan. In juni van dit jaar kreeg Paul McCartney in het Witte Huis uit handen van Barack Obama ook al de Gershwin Prize for Popular Song. Jerry Herman is vooral bekend als de componist van de musical-hit 'Hello Dolly'.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home