Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 07, 2010

Jack Nicklaus mogelijk designer nieuw golfproject Moskou

De Amerikaanse golflegende Jack Nicklaus gaat mogelijk een nieuwe golfbaan aanleggen in de Russische hoofdstad Moskou. De golfbaan zou komen op een terrein van vijfendertig hectaren dat door het bouwconglomeraat Inteko van Yelena Baturina is aangekocht. De aankoop van het terrein werd vorig jaar al afgerond. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt, maar volgens waarnemers moet rekening gehouden worden met een aankoopprijs van 175 miljoen dollar tot 250 miljoen dollar. Projectontwikkelaar Nicklaus Design heeft wereldwijd al meer dan driehonderdvijftig golfbanen aangelegd. Jack Nicklaus is de enige golfspeler uit de geschiedenis die meer dan achttien grote kampioenschappen heeft gewonnen.

De terreinen voor de nieuwe golfbaan behoorden toe aan de Teplichi-boerderij in de omgeving van Ulitsa Nizhniye Mnyovniki in het westelijk gedeelte van de Russische hoofdstad. Het project zal bestaan uit een golfterrein van achttien holes, cottages en laagbouw. Residentiële woningbouw is in het gebied niet toegelaten. Het is volgens een woordvoerder van Inteko dan ook een uitgelezen locatie voor een golfterrein, zeker wanneer gekeken wordt naar de grote landschappelijke waarde van de omgeving. Het gebied is in het masterplan van Moskou ingevuld als een terrein voor gespecialiseerde sporten en publieke recreatie. Er werd niet bekend gemaakt hoeveel Inteko in het project zou worden geïnvesteerd. Er zijn ook nog geen concrete plannen opgesteld.

Nicklaus Design ontwierp eerder ook al het Tseleevo-golfproject van de Russische tycoon Oleg Deripaska. Met dat project was een investering gemoeid van ongeveer 30 miljoen dollar. Yelena Baturina is de echtgenote van Yury Luzhkov, de burgemeester van Moskou. Het echtpaar staat bekend als golfliefhebbers. Inteko bezit al een eigen golfterrein in Oostenrijk. In de omgeving van Moskou zijn er meer dan een dozijn golfterreinen, maar alleen de gebieden Nakhabino, Pestovo, Tseleevo en Agalarov kunnen achttien holes aanbieden. In de jaren negentig werden er plannen bekend gemaakt om aan Nizhniye Mnyovniki een Wonderland Park aan te leggen, een Russische tegenhanger van Disneyland.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home