Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, September 06, 2010

Kandidaat-overnemer Blackburn Rovers niet onbesproken

De Indiase zakenman Ahsan Ali Syed, die te kennen heeft gegeven om de Engelse voetbalploeg Blackburn Rovers over te nemen, sleept een bedenkelijke reputatie met zich mee. De man zou tijdens een vorig verblijf in Groot-Brittanniƫ immers een reeks onbetaalde schulden achter hebben gelaten. Ook wordt eraan getwijfeld of Ali Syed wel de succesvolle zakenman is die hij beweert te zijn. Ali Syed maakte bekend 300 miljoen pond sterling te investeren in het noodlijdende Blackburn Rovers. De club zou op dit ogenblik een schuld hebben van 20 miljoen pond sterling. Vertegenwoordigers van Ali Syed bestuderen op dit ogenblik de boeken van de voetbalclub. Eind september zou de overname moeten kunnen afgerond worden.

"Ahsan Ali Syed verbleef in het begin van deze eeuw een viertal jaar in Groot-Brittanniƫ, waar hij onder meer een flat huurde in het Londense West-End," aldus BBC News. "De verhuurder van de flat merkt op dat Ali Syed vijf jaar geleden echter plots verdween zonder een spoor achter te laten. De Indiase man zou nog wel een belangrijk bedrag aan huurschulden hebben openstaan. Hij kon ook niet worden achterhaald door de advocaten die door de verhuurder waren ingeschakeld. Ook een aantal andere partijen zouden op zoek zijn naar Ahsan Ali Syed voor onbetaalde rekeningen. Onder meer moet hij nog een congestie-verkeersboete betalen, samen met een aantal andere veroordelingen waarover verder geen informatie beschikbaar is."

Ahsan Ali Syed zegt ongeveer 3 miljard dollar aan activa te bezitten. Ook zou hij een managementsfunctie vervullen in meer dan honderddertig bedrijven over de hele wereld. Bedrijven van de man in Canada, Groot-Brittanniƫ en Bahrein zouden inmiddels echter al opgehouden hebben te bestaan. De Britse omroep voegt er aan toe dat Ali Syed beweert afkomstig te zijn uit de Indiase stad Bhongir, maar daar zou niemand hem kennen, wat volgens de BBC opmerkelijk is, gezien de rijkdommen die hij beweert te bezitten. Woordvoerders van Blackburn Rovers zeggen in een reactie zich bewust te zijn van de verantwoordelijkheid die is gemoeid met de overdracht van de club aan een nieuwe eigenaar.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home