Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 09, 2010

Toeschouwersaantallen American Football opnieuw naar beneden

Dit jaar werden er in de Amerikaanse National Football League (NFL) vijf procent minder seizoensabonnementen verkocht dan vorig jaar. In totaal moet verwacht worden dat het aantal toeschouwers met één tot twee procent zal dalen. Een aantal vertegenwoordigers van de National Football League achten het niet onmogelijk dat de laagste toeschouwersaantallen in twaalf jaar zullen worden geteld. Roger Goodell, topman van het American Football, merkt op dat er bij de supporters nog altijd bijzonder veel onzekerheid heerst, wat volgens hem wordt vertaald in een aarzeling om abonnementen voor een volledig seizoen te kopen. Er zullen volgens hem meer inspanningen moeten worden gedaan om de supporters te overtuigen.

Indien de voorspellingen uitkomen zou het aantal toeschouwers in de National Football League voor het derde jaar op rij achteruit gaan. Vorig jaar werden de wedstrijden in de National Football League gemiddeld door 65.043 toeschouwers bijgewoond. Dat betekent echter niet dat het American football aan populariteit verliest. Op televisie blijven de kijkcijfers immers stijgen. De Amerikaanse televisiezenders lieten allemaal hun meest bekeken wedstrijd uit de geschiedenis optekenen. Bij CBS kon het beste seizoen in zeventien jaar worden opgetekend. Analisten stellen dat de economische wankele situatie wel een belangrijke oorzaak is voor de daling, maar steeds meer mensen ervaren volgens hen dat het veel comfortabeler is om de wedstrijden thuis op televisie te volgen.

Vorig jaar kostte een ticket voor een gewone competitiewedstrijd 74,99 dollar. Dat was een stijging met 3,9 procent tegenover het jaar voordien. De analisten vrezen dat de situatie in de toekomst nog moeilijker zal worden. Televisie met hogedefinitie en driedimensianale technologie wordt immers steeds meer betaalbaar. Er wordt aan toegevoegd dat ook de populariteit van fantasy football een invloed dreigt te hebben. Door het virtuele game willen volgens de analisten immers steeds meer mensen niet langer alleen het eigen team, maar ook de hele competitie op de voet volgen. Dat kan echter gemakkelijker gebeuren van thuis uit dan in het stadion.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home