Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 09, 2010

Twitter krijgt steeds meer mobiele inslag

Het mobiele gebruik van de microbloggingsite Twitter is tijdens de voorbije vijf maanden met 62 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers die door Twitter bekend werden gemaakt. Er wordt aan toegevoegd dat op dit ogenblik 16 procent van de Twitter-gebruikers een mobiel platform gebruikt. Dat is een stijging met 11 procentpunten op vijf maanden tijd. De onderzoekers stellen verder dat 46 procent van alle Twitter-gebruikers tenminste occasioneel een mobiel toestel gebruiken om toegang te krijgen tot de microbloggingsite. Die groei is volgens de website in belangrijke mate te wijten aan de iPhone-applicatie voor Twitter die in april van dit jaar werd gelanceerd.

Er wordt aan toegevoegd dat Twitter inmiddels ook applicaties heeft ontwikkeld voor BlackBarry en Android. De website Twitter-com blijft nog altijd de meest populaire toepassing van de microbloggingdienst. Die website wordt door 78 procent van de bezoekers gebruikt. Op de tweede plaats volgt m.twitter.com met 14 procent van de gebruikers. Andere populaire toepassingen vormen de tekstberichten-service en de iPhone-applicatie, die elk door 8 procent van de bezoekers worden gebruikt. Daarna volgt de Blackberry-applicatie met 7 procent. "Smartphone-klanten zijn belangrijk voor de microbloggingsite, maar er zijn nog altijd meer bezoekers die de mobiele Twitter-website en andere toepassingen gebruiken," voeren de analisten aan.

"Evon Williams, chief executive van Twitter, legt heel veel nadruk op mobiele toepassingen," merkt analist Clint Boulton op in het magazine Eweek.com. "Daarmee lijkt hij de troeven van de mobiele strategie van Twitter te willen aantonen, nadat verscheidene externe ontwikkelaars openlijk hun twijfels hadden geuit over het rendement van onafhankelijke applicaties die voor het platform werden geschreven. Vele ontwikkelaars vonden dat de eigen projecten van Twitter een kannibalisatie betekenden voor de applicaties die door externe partijen werden ontwikkeld." Inmiddels zijn er bijna 300.000 externe applicaties voor Twitter. Dat is bijna een verdriedubbeling sinds de Chirp-ontwikkelaarsconferentie van Twitter midden april.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home