Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 09, 2010

Consument is geïnteresseerd in technologie gezondheidszorg

Een grote groep consumenten is bereid om te betalen voor technologie in de gezondheidssector. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het bureau PriceWaterhouseCoopers. De onderzoekers merken op dat de consument steeds meer interesse krijgt in zogenaamde remote en mobiele gezondheidstechnologie. Daarbij wordt opgemerkt dat 40 procent van de Amerikanen wil betalen voor technologie die gezondheidsinformatie zoals hartslag, bloeddruk, suikerspiegel en gewicht van op afstand rechtstreeks zou doorsturen naar de behandelende arts. Een even grote groep is bereid te betalen voor een mobiele applicatie die waarschuwing verstuurt voor het nemen van geneesmiddelen, het hernieuwen van voorschriften en toegang te krijgen tot hun medische dossiers.

Verder blijkt dat 31 procent van de ondervraagden bereid is om te betalen voor een implementering van applicaties in hun mobiele telefoon die het mogelijk maakt om de persoonlijke gezondheidsinformatie op te volgen. Daarbij wordt opgemerkt dat 27 procent van de ondervraagden het nuttig zou vinden om medicatie-herinneringen met mobiele telefoon te kunnen ontvangen. De onderzoekers voegen er aan toe dat mannen twee keer zo vaak geneigd lijken dan vrouwen om een mobiel toestel te gebruiken voor dit soort diensten. In het algemeen zegt 56 procent van de consumenten het idee van zogenaamde remote gezondheidszorg genegen te zijn, terwijl 41 procent er de voorkeur zou aan geven een groter gedeelte van de gezondheidsdiensten mobiel te ontvangen.

De onderzoekers berekenen dat de consumentenmarkt voor mobiele gezondheidscontrole een waarde heeft tussen 7,7 miljard dollar en 43 miljard dollar. De consumenten zijn volgens hen echter niet de enige die geïnteresseerd zijn in mobiele gezondheidszorg. "Geneesheren tonen zelfs een grotere interesse in de mogelijkheden die deze technologieën kunnen bieden," merkt PriceWaterhouseCoopers op. Daarbij wordt opgemerkt dat 88 procent van de geneesheren er de voorkeur zou aan geven dat hun patiënten thuis hun gezondheid zouden kunnen opvolgen, vooral op het gebied van gewicht en suikerspiegel. Daarnaast zegt 57 procent van de geneesheren dat ze mobiele technologie zouden willen gebruiken om patiënten van op afstand te kunnen opvolgen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home