Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 05, 2010

Vrouwen actiever met instant messaging en email

Vrouwen en jongeren maken meer gebruik van instant messaging dan mannen en oudere volwassenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau ComScore. Daarbij wordt opgemerkt dat instant messaging bij vrouwen tussen vijftien en vierentwintig jaar een bereik kent van 50 procent, maar onder mannen uit dezelfde leeftijdscategorie iets lager ligt. In de hogere leeftijdscategorieën neemt het gebruik stelselmatig af, zowel bij vrouwen als mannen. In de leeftijdscategorie tussen vijfentwintig en vierendertig jaar heeft instant messaging nog een bereik van 40 procent, waarbij de percentages bij de vrouwen iets hoger liggen dan bij mannen.

De enige categorie die van dat vaste patroon afwijkt, is de leeftijdsgroep tussen vijfenveertig en vierenvijftig jaar. In die leeftijdscategorie is het bereik bij vrouwen iets hoger dan in de groep tussen vijfendertig en vierenveertig jaar, terwijl het bereik bij de mannen in beide categorieën nagenoeg constant blijft. Bij vijfenvijftigplussers kent de penetratie volgens de onderzoekers bij beide geslachten een gevoelige daling, waarbij de mannelijke bevolkingsgroep een score van minder dan 30 procent wordt opgetekend. Bij email kent volgens de onderzoekers de penetratie een heel ander patroon dan bij instant messaging. Bij email ligt het bereik in alle leeftijdscategorieën bij vrouwen gevoelig hoger dan bij mannen.

Het verschil in penetratie bij email is het duidelijkste in de leeftijdscategorie van de vijfenvijftigplussers. Daar wordt bij vrouwen een penetratie opgetekend van 70 procent, tegenover 64 procent bij de mannen. In het algemeen blijkt het email-gebruik bij vrouwen te stijgen met de leeftijd. In de leeftijdscategorie tussen vijftien en vierentwintig jaar heeft email een bereik van 64 procent, maar in de leeftijdsgroep van vijfentwintig tot vierendertig jaar stijgt dat tot 68 procent. In de categorie tussen vijfendertig en vierenveertig jaar kent dat opnieuw een lichte daling, maar stijgt tot meer dan 70 procent in de categorie tussen vijfenveertig en vierenvijftig jaar. Dat patroon wordt ook opgemerkt bij mannen, maar dan in iets lagere percentages.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home