Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, August 04, 2010

Fotosites het meest populair bij vrouwelijke internetgebruiker

Vrouwen zijn op fotosites actiever dan mannen. Dat geldt voor elke leeftijdscategorie en gaat zowel op voor het aantal gebruikers als voor de bestede tijd. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau ComScore. De onderzoekers stellen verder dat fotosites het meest populair zijn in Noord-Amerika. In die regio maken 63 procent van de vrouwen en 57,3 procent van de mannen gebruik van fotosites. In Latijns-Amerika is dat respectievelijk 55,3 procent en 52,4 procent, ondanks de relatief lage penetratie van breedband. In Europa worden cijfers opgetekend van respectievelijk 54,5 procent en 51,4 procent. In Azië komen die cijfers echter niet uit boven respectievelijk 28,2 procent en 26 procent, wat overeenkomt met het relatief lage bereik van sociale netwerken in de regio.

"In de leeftijdscategorie tussen vijftien en vierentwintig jaar is 50 procent van de vrouwelijke internetgebruikers actief op fotosites, tegenover 45 procent van de mannelijke groep," merken de onderzoekers op. "Dat cijfer daalt voor de vrouwen met enkele percentages in de leeftijdscategorieën tussen vijfentwintig en vierenveertig jaar, maar bij mannen wordt daar een zwaardere terugval opgetekend. In de leeftijdscategorie tussen vijfenveertig en vierenvijftig jaar kent het gebruik van fotosites zowel bij mannen als vrouwen opnieuw een lichte toename, maar bij vijfenvijftigplussers wordt opnieuw een daling opgetekend."

Vrouwen besteden ook meer tijd dan mannen op fotosites. In de leeftijdscategorie tussen vijftien en vierentwintig jaar besteden vrouwen gemiddeld veertig minuten per maand aan fotosites, tegenover dertig minuten bij mannen. Bij vrouwen tussen vijfentwintig en vierenveertig jaar daalt dat tot ongeveer vijfentwintig minuten, maar bij vijfenvijftigplussers stijgt dat opnieuw tot dertig minuten. Bij mannen tussen vijfenveertig en vijfenvijftig jaar en bij mannelijke vijfenvijftigplussers wordt een gemiddelde van twintig minuten per maand opgetekend, maar in de leeftijdscategorie tussen vijfendertig en vierenveertig jaar daalt dat tot minder dan twintig minuten. Wereldwijd bezoekt 46,5 procent van de vrouwen fotosites, tegenover 41,5 procent bij de mannelijke populatie.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home