Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, August 04, 2010

Eén op tien Amerikaanse kinderen kent structurele armoede

Eén op tien Amerikaanse kinderen leeft in structurele armoede. Dat is de conclusie van een onderzoek van The Urban Institute. De onderzoekers voegen er aan toe dat kinderen die in armoede geboren zijn, ook op volwassen leeftijd een grotere kans lopen op economische of educatieve problemen. Daarbij wordt opgemerkt dat 21 procent van de kinderen die in armoede zijn geboren, ook tussen vijfentwintig en dertig jaar minstens de helft van die periode met armoede werden geconfronteerd. Bij kinderen die niet in armoede werden geboren, bedraagt dat slechts 4 procent. Bij blanke jongeren dalen die percentages respectievelijk tot 6 procent en 2 procent, tegenover 41 procent en 17 procent bij Afro-Amerikanen.

Uit het onderzoek van The Urban Institute blijkt dat 63 procent van alle Amerikaanse kinderen volwassen worden zonder ooit in armoede geleefd te hebben. Er is echter ook 10 procent dat tenminste de helft van zijn achttien jaar in armoede heeft doorgebracht. Daarnaast heeft 17 procent één tot drie jaar armoede gekend en nog eens 10 procent heeft vier tot acht jaar in armoede geleefd. Er wordt aan toegevoegd dat 77 procent van de Afro-Amerikaanse kinderen minstens één jaar armoede heeft gekend, tegenover 30 procent van de blanke jongeren. Bovendien heeft 37 procent van de Afro-Amerikaanse kinderen structurele armoede gekend, tegenover 5 procent van de blanke kinderen.

Er wordt aan toegevoegd dat slechts weinig kinderen onafgebroken periodes van armoede kennen. In de meeste gevallen worden periodes van armoede afgewisseld met enige vorm van welstand. Bij de kinderen met een structurele armoede heeft slechts 17 procent onafgebroken armoede gekend. Anderzijds blijkt in deze groep 58 procent drie of meer kortere armoedeperiodes gekend, terwijl 25 procent twee periodes van armoede heeft doorgemaakt. Datzelfde patroon geldt voor kinderen die tussen vier en acht jaar armoede hebben gekend. Daarbij heeft 15 procent onafgebroken in armoede geleefd, terwijl 48 procent drie of meer periodes van armoede heeft doorgemaakt.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home