Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 14, 2010

Saudi-Arabië meest geïnteresseerd in driedimensionale televisie

Landen uit het MEAP-gebied (Midden-Oosten, Afrika en Pakistan) zijn wereldwijd marktleider op het gebied van driedimensionale televisie. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Nielsen Company. Uit het onderzoek blijkt dat wereldwijd 12 procent van de consumenten een driedimensionaal toestel in bezit hebben of geïnteresseerd zijn in de aankoop. De hoogste scores worden gehaald in de leeftijdscategorie tussen vijfentwintig en negenentwintig jaar. In het MEAP-gebied wordt een score van 200 procent opgetekend. Dat betekent dat consumenten uit die regio dubbel zo veel geneigd zijn om een driedimensionale televisie te bezitten of te willen kopen dan in de rest van de wereld.

Latijns-Amerika volgt op een tweede plaats met een score van 175 procent. Na de twee leidende regio's kan er volgens de onderzoekers echter een grote kloof worden vastgesteld. Asia-Pacific staat op een derde plaats met een score van 100 procent. Noord-Amerika en Europa volgen met een score van 75 procent. Ook individueel komen de zeven belangrijkste landen op het gebied van driedimensionale televisie uit het MEAP-gebied, Asia-Pacific en Latijns-Amerika. Op de eerste plaats staat Saudi-Arabië met een score van 233 procent, gevolgd door Columbia, Egypte en Venezuela (217 procent), Pakistan (200 procent), Vietnam (197 procent) en India (183 procent).

Het eerste Noord-Amerikaanse land in de rangschikking van Nielsen is Mexico (183 procent). De top tien wordt vervolledigd door Brazilië (175 procent) en de Verenigde Arabische Emiraten (158 procent). Het eerste Europese land in de rangschikking is Rusland, dat met 125 procent op een veertiende plaats staat. De Verenigde Staten staan samen met Zwitserland op een achtentwintigste plaats (75 procent). België staat met 50 procent op een tweeënveertigste plaats, samen met Canada en Litouwen. Met een score van 75 procent staat Nederland op een vierentwintigste plaats, samen met Polen, Italië en Roemenië. Helemaal onderaan staat Japan met een score van 17 procent, vooraf gegaan door Zweden en Finland (25 procent).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home