Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 13, 2010

Twitter geniet steeds meer bijval in groeilanden

De microbloggingsite Twitter wint in verschillende landen gevoelig aan populariteit. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau ComScore. Daarbij wordt onder meer gewezen naar Indonesië en Singapore in Azië en Venezuela en Brazilië in Latijns-Amerika. In totaal hebben tijdens de maand juni van dit jaar 93 miljoen mensen wereldwijd gebruik gemaakt van de microbloggingsite. Dat is een stijging met 109 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar. Naarmate meer gebruikers internationaal vertrouwd zijn geraakt met sociale media, is volgens ComScore een omgeving gecreëerd waarin nieuwe platformen zoals Twitter op een relatief korte tijd een wereldwijd bereik kunnen realiseren.

In Noord-Amerika werd een groei met 22 procent opgetekend tot 24,8 miljoen gebruikers, terwijl in Europa een stijging met 106 procent tot 22,5 miljoen gebruikers werd opgetekend. In het Midden-Oosten en Afrika steeg het aantal met 142 procent tot 4,9 miljoen gebruikers. In Asia-Pacific werd echter een toename met 243 procent tot 25,1 miljoen gebruikers genoteerd en in Latijns-Amerika werd een stijging met 305 procent tot 15,3 miljoen gebruikers opgetekend. De hoogste penetratie werd opgetekend in Indonesië, waar 20,3 procent van de online populatie gebruik maakt van de microblogging-site. Daarna volgen Brazilië (20,5 procent) en Venezuela (19 procent).

Andere groeimarkten zijn volgens ComScore landen zoals de Filipijnen (14,8 procent), Mexico (13,4 procent), Singapore (13,3 procent) en Chili (13,2 procent). In Europa staat Nederland op de eerste plaats met een penetratiegraad van 17,7 procent. Japan komt aan een penetratiegraad van 16,8 procent, voor Canada (13,5 procent), de Verenigde Staten (11,9 procent) en Groot-Brittannië (10,9 procent). Op gebied van smartphones waren de Verenigde Staten met 4,2 miljoen gebruikers de belangrijkste markt voor Twitter. Dat is een bereik van 8,3 procent bij de Amerikaanse smartphone-bezitters. In Europa werden 1,6 miljoen gebruikers geteld (2,8 procent). Smartphones zijn voor toepassingen zoals Twitter volgens ComScore een uitgelezen platform.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home