Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 13, 2010

Bijna één op tien Amerikaanse borelingen illegaal

In de Verenigde Staten werden twee jaar geleden 4,3 miljoen baby's geboren. Daarbij werden 340.000 kinderen van illegale immigranten geteld. Dat is de conclusie van een rapport van de Amerikaanse denktank Pew Research Center. Er wordt aan toegevoegd dat illegale immigranten op dit ogenblik iets meer dan 4 procent van de volwassen Amerikaanse bevolking uitmaken, maar omdat het om een relatief jonge groep gaat met een hoog geboortecijfer, vormen hun kinderen een veel groter gedeelte van de borelingen-populatie (8 procent) en jongeren tot achttien jaar (7 procent). Het Pew Research Center voegt er aan toe dat de illegale bevolking in de Verenigde Staten inmiddels 5,1 miljoen jongeren tot achttien jaar telt.

Van die jongeren is echter 79 procent in de Verenigde Staten geboren. Dat betekent dat ze ook Amerikaans staatsburger zijn. Uit het onderzoek blijkt verder dat illegale immigranten ook meer geneigd zijn dan autochtonen of legale immigranten om in een traditionele gezinssituatie te leven. Volgens de onderzoekers leeft ongeveer 45 procent van de illegale immigranten samen met zijn partner en kinderen, tegenover 34 procent bij de legale immigranten en 21 procent bij de autochtonen. Ook hier moet vooral de oorzaak gezocht worden in het feit dat de illegale immigranten jonger zijn en een hoger vruchtbaarheidscijfer hebben dan de andere bevolkingsgroepen.

Dat betekent volgens het Pew Research Center dat een groot gedeelte van deze populatie in een gezin met een gemengde status leeft, waarbij minstens één van de ouders illegaal is en minstens één kind Amerikaans staatsburger is. Uit het onderzoek blijkt verder dat de stedelijke gebieden met het grootste percentage jongeren tot achttien jaar zich vooral bevinden in het westen en het zuiden van de Verenigde Staten. Aan de Atlantische kust is geen enkele metropool te vinden met meer dan 27 procent jongeren tot achttien jaar. In de meeste metropolen komt dat aandeel niet uit boven de 23,1 procent. In het westen en zuiden worden echter veel metropolen aangetrokken met meer dan 29 procent jongeren tot achttien jaar, vooral in Californië en Texas.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home